FC Utrecht O19 heeft met 3-3 gelijk gespeeld tegen FC Twente VA A1. Utrecht handhaaft zich op de 3e plaats van de ranglijst.Dat de eindstand uiteindelijk 3-3 werd kon gaandeweg de wedstrijd, zeg tot een kwartier voor tijd, niet worden voorspeld.

Degasten uit Twente waren al snel op voorsprong gekomen. Matig verdedigend werk levert voor hun balbezit op en de wedstrijd is ruim eenkwartier oud als de 0-1 op het bord staat. De doelpuntmaker is Endy Opoku Bernadina. Het 1e kwartier was FC Utrecht veelvuldig opde helft van FC Twente te vinden, maar dat was zonder resultaat gebleven. Lang konden de Tukkers echter niet genieten van de voorsprong.Een verre ingooi van Sten Admiraal werd door Rodney Antwi doorgekopt. Meegenomen door de wind kreeg de bal zo veel snelheid, dat deze doelman Verrips pardoes verraste: 1-1 in de 17e minuut.

In de fase daarna zakte het van beide kanten wat weg. Beide ploegen gaven niet veel aan elkaar toe en zo brak de 40e minuut aan. Een onnodig weggegeven vrije trap valt in één keer bij de 2epaal binnen. Daar stonden een   aantal Tukkers vrij en doelman Menno Heus was in de buurt, maar hij greep onvoldoende in. FC Twente ging met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in. Het doelpunt kwam op naam van de net daarvoor ingevallen Jelle van der Heyden.

Derust kwam op tijd voor de Utrechters. Trainer Robin Pronk gaf aan niet echt tevreden te zijn, dat er meer uit spelsituaties gehaald kon én moest worden, met name op het middenveld. En daar had hij gelijk in wantdat gebeurde in het eerste bedrijf veel te weinig.

Detweede helft is koud bezig of de 1-3 lag al achter doelman Heus. Na simpel balverlies op het middenveld kon Merlin Schütte relatief ongehinderd opstomen naar de rand van het strafschopgebied. Zijn schot werd gekraakt door Sten Vreekamp waardoor de bal ver achter Menno Heus in het netje viel. Dat was een tegenvaller voor de thuisploeg, maar het goede nieuws was dat er nog ruim een halve wedstrijd de tijd was om te trachten een en ander recht te zetten. FC Utrecht O19 ging niet bij de pakken neerzitten, maar joegen op de aansluitingstreffer. En die werd gevonden. Een uitstekende combinatie tussen Hamza Boukhari en Maarten deLange werd door de laatste prima omgezet in een prima goal. Daarmee wasde smet van de valse start van de tweede helft deels weggepoetst.

Ener kwamen nog veel meer kansen en mogelijkheden. En regelmatig was Maarten de Lange daarbij betrokken. Ruim vijf minuten na zijn treffer was de Lange er weer als de kippen bij om het Twentse doel onder vuur tenemen. Jammer genoeg voor hem én FC Utrecht raakte zijn schot de binnenkant van de paal, waarna de bal in de handen van doelman Verrips eindigde. En daarna een uitstekende aanval vanaf de linkerkant, als de bal via  Rodney Antwi bij Sten Admiraal komt. Zijn voorzet is prima, maar helaas is Hamza Boukhari niet in staan binnen te schieten. Zijn schot dwaalt af en weg is de kans.

Endan breekt het laatste kwartier van de wedstrijd aan. De goed ingevallen Burak Burak weet de bal bij de andere invaller, Menno Bark, te krijgen. Bark op zijn beurt vindt Gyrano Kerk en deze laatste schiet met buitenkantje rechts binnen. Dat is tevens het startsein voor een spannende slotfase, waarin dan weer de gastheren, dan weer de gasten dicht bij de voorsprong komen. Het kon, zogezegd, nog alle kanten op maar ondanks de 6 minuten extra tijd van leidsman Westenbroek eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

RobinPronk was blij met het punt. “Kijkend naar het verloop van deze partij is een punt misschien niet veel, maar ik ben er uiteindelijk blij mee. Na zo’n snelle achterstand nét na rust had de wedstrijd namelijk ook zomaar in een nederlaag kunnen eindigen. Jammer dat we in de laatste fase, in sommige gevallen, te gehaast waren in onze goede bedoelingen. Met wat meer overleg had er misschien méér in gezeten, maar eerlijk is eerlijk: Twente had  hier ook zomaar met 3 punten weg kunnen gaan”.

Volgendeweek wacht de uitwedstrijd tegen RJO/ZL Roda JC A1. Vlak voor de winterstop eindigde de thuiswedstrijd in een verrassende 0-1 overwinningvoor de Limburgers. FC Utrecht O19 heeft dus wat goed te maken. Voor devaste volgers die naar Zuid Limburg afreizen: de wedstrijd begint om 15.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark Kaalheide, Parkstraat 4, Kerkrade.

FC Utrecht O19 – FC Twente O19 3-3
17. 0-1 Endy Opoku Bernadina
19. 1-1 Rodney Antwi
40. 1-2 Jelle van der Heyden
46. 1-3 Merlin Schütte
54. 2-3 Maarten de Lange
76. 3-3 Gyrano Kerk