Het combinatieteam van FC Utrecht O17/O19, voor de gelegenheid aangevuld met 4 stagespelers, had gisteravond geen kind aan SIGP O19. Het werd 5-1 voor de gastheren. Jesse van Baal nam drie treffers voor zijn rekening. Hij scoorde weer een hattrick.

De wedstrijd zelf had in aanvang een hoog tempo en aan Utrechtse kant verliep het bij vlagen wat onwennig. Dat is op zich niet zo vreemd natuurlijk, gezien de samenstelling van de groep. Ondanks dat wist het team, deze keer gecoacht door Robert Wijnands en Ruud Heus, zich uitstekend staande te houden en was er van het vooraf beloofde Chinese vuurwerk weinig sprake.

Al na 5 minuten spelen stuurde Guido Janssen een van de stagespelers, aan de linkerkant geposteerd, diep weg. Zijn balbehandeling verraadde kwaliteit en de voortzetting ook. Zijn breedtepass werd door Jesse van Baal dankbaar binnengewerkt. En ruim een kwartier later was het weer raak. Scheidsrechter Niek Landzaat floot nét iets te snel voor een overtreding in de 16 meter, want de kopbal van Guido Janssen was verwoestend en belandde linea recta in de kruising. Nu restte er een penalty en die werd verzilverd door Jesse van Baal.

En binnen het half uur was de stand naar 3-0 getild. Jesse van Baal ging door op een diepe bal van Tom Rutten en zette daarmee de Chinese doelman onder druk. Daar bezweek hij onder en legde van Baal weinig meer in de weg. Zijn balletje breed was prooi voor de vanaf links inkomende stagespeler.

SIGP U19 kwam in het stuk niet echt voor. Ondanks de goede intenties kwamen ze voor de rust niet verder dan een schot op de paal. Na de rust viel er een bal op de lat en kwamen ze een paar keer gevaarlijk door. Pas in het laatste gedeelte van de wedstrijd konden zij wat terugdoen en scoorden zij 2 keer.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-2. Met een fraaie lichaamsbeweging zette de vierde stagespeler de Chinese verdediging op het verkeerde been en vond hij de lange hoek.

FC Utrecht O17/O19 – SIGP U19 5-2 (3-0)
05.          1-0         Jesse van Baal
22.          2-0         Jesse van Baal
28.          3-0         FC Utrecht O17/O19
49.          4-0         Jesse van Baal
67.          4-1         SIGP U19
72.          5-1         FC Utrecht O17/O19
90.          5-2         SIGP U19