Op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo behaalde FC Utrecht O17 alweer zijn derde opeenvolgende overwinning, het werd 0-2.

Trainer Robert Wijnands van FC Utrecht O17 was erg in zijn nopjes met de derde driepunter in successie: “We hebben vandaag zeer volwassen gespeeld. Het stond goed en met name na de 0-2 konden we voortdurend FC Twente O17 onder druk zetten en gaven geen kansen meer weg. Alleen in aanvallend opzicht waren we slordig in balbezit en misten we een aantal goede kansen. Maar ik ben tevreden over wat het team vandaag heeft laten zien.”

Beide teams begonnen onder prima omstandigheden, zonnetje en een prachtige grasmat, goed aan de wedstrijd. Er was balbezit over en weer, en zowel FC Twente O17 als FC Utrecht O17 kregen in de beginfase kleine kansen. FC Utrecht O17 was in de laatste fase echter onnauwkeurig en de kansen van FC Twente O17 werden door een geconcentreerde FC Utrecht O17-doelman Thijmen Nijhuis onschadelijk gemaakt.

Het spel bleef op en neer golven, maar na 25 minuten spelen was daar de 0-1 van FC Utrecht O17. Na een inworp van FC Twente O17 werd er meteen druk gezet, waarna de bal werd veroverd en Virgil Smith diep werd gestuurd. Zijn rush begon op eigen helft en eindigde vlak voor de Twentse goal, waarna hij de bal beheersd langs de FC Twente O17-doelman wist te schuiven.

Tot de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, maar direct daarna werd het 0-2 toen Shayne Pattynama de bal uit een onoverzichtelijke situatie plotseling voor de voeten kreeg en hij vrij voor het doel onberispelijk binnenschoot. Dit doelpunt deed alle hoop op een goed resultaat bij de Twentenaren blijkbaar verdwijnen. FC Utrecht O17 heerste de rest van de tweede helft, hield de opbouw van de tegenstander onder druk en gaf niets meer weg. Kansen op uitbreiding van de score waren er wel degelijk, maar daar ging FC Utrecht O17 niet goed mee om. De grootste mogelijkheden waren voor Odysseus Velanas, die alleen op de keeper af kon gaan, maar zijn schot gestopt zag en voor Dennis van Schuppen, maar die vond in zijn doelpoging een medespeler op zijn weg. Het bleef zodoende bij 0-2 en daarmee blijft FC Utrecht O17 meedraaien in de top van de ranglijst.

Komende week is er de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen O17 op Zoudenbalch en gaat FC Utrecht O17 zich proberen te plaatsen voor de kwartfinale, waarna een week later de competitie wordt voortgezet met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O17.

FC Twente O17 - FC Utrecht O17 0-2 (0-1)
25. Virgil Smith  0-1
42. Shayne Pattynama 0-2