FC Utrecht O17 versloeg vanmiddag ADO Den Haag B1 met 2-1. Na een prima eerste helft stond de thuisclub halverwege met 2-0 voor. Door deze overwinning neemt FC Utrecht verder afstand van de onderste twee teams op de ranglijst. In vorig verslag werd al vermeld dat de punten vanzelf zouden komen, wanneer FC  Utrecht met de vorige week getoonde instelling zou blijven spelen. Welnu, FC Utrecht onder 17 haalde vandaag met een goede teamprestatie de 3 punten binnen tegen de leeftijdgenoten van ADO Den Haag. Voor rust nam het team van trainer Ab Plugboer een verdiende 2-0 voorsprong. Na rust drong ADO Den Haag wel aan, maar creëerde niet echt veel kansen. Een benutte strafschop vlak voor tijd bezorgde Utrecht nog een paar lastige minuten, maar tot tevredenheid van een ieder die FC Utrecht een goed hart toedraagt kon men de 2-1 overwinning over de streep trekken. FC Utrecht had de punten hard nodig om weg te komen van de degradatiezone en straalde dat ook uit.

Het was feller dan ADO Den Haag de eerste helft, won de meeste duels en gaf verdedigend niet veel weg. Na twaalf minuten zette spits Nick Hak goed druk op de ADO verdediging, veroverde de bal en stelde Anthony Berenstein met een prima pass in staat om de 1-0 binnen te schieten. Ook bij de 2-0 een uitstekende Nick Hak die goed op links doorging en binnen het strafschopgebied onderuit werd getrokken; Anthony Berenstein verzilverde de toegekende strafschop koelbloedig.

Na de rust zoals gezegd een druk zettend ADO Den Haag, waarbij Utrecht het vanuit de omschakeling probeerde. Utrecht speelde dit niet goed uit maar Utrecht kwam zelf niet echt in groot gevaar, totdat ADO vlak voor tijd een strafschop kreeg toegekend. Toen werd het nog even spannend.

Trainer Ab Plugboer toonde zich verheugd over de teamprestatie: “Met name het team heeft vandaag voor de punten gezorgd, daar ben ik erg tevreden over. Als we dit doorzetten als team, dan kunnen we nog een goede 2e seizoenshelft beleven.”

Volgende week moet FC Utrecht naar Groningen kan daar een stap verder omhoog zetten.

FC Utrecht O17 (B1) - ADO Den Haag B1   2-1 (2-0)
“12  1-0  Anthony Berenstein (assist Nick Hak)
“22  2-0  Anthony Berenstein (strafschop)
“78  2-1  Jeffrey van Roon (strafschop)