De Utrechtse intenties met lef, passie en strijd waren niet van toepassing op het elftal van trainer Claudio Braga. Het team maakte een uitgebluste indruk, was niet scherp in de duels, stond vaak niet goed en maakte daardoor veel verkeerde keuzes in de opbouw. FC Utrecht begon nog wel goed en kwam na vier minuten op voorsprong nadat Zakaria El Bennay een pass van Karim Loukili met een droge schuiver afrondde. Daarna was het over en leek een doelpunt van Vitesse slechts een kwestie van tijd. Maar de Arnhemmers gingen slordig om met de geboden kansen. FC Utrecht leek zelfs op een 0-2 voorsprong te komen. De arbiter van dienst gaf aan dat hij voor een directe vrije trap had gefloten. Nadat de bal in één keer doel trof, keurde hij de treffer af. Vlak voor rust had het alsnog 0-2 kunnen zijn geworden wanneer Karim Loukili een unieke kans, alleen voor de Vitesse-keeper, niet had gemist. Uit de hoekschop die daaruit volgde schakelde Vitesse razendsnel om. Omdat FC Utrecht de verdediging niet goed op orde had werd het 1-1 in plaats van 0-2.

De tweede helft was het van hetzelfde niveau. FC Utrecht ontsnapte steeds weer aan een achterstand, waarbij ook de paal de Utrechters gunstig gezind was. Toen vier minuten voor tijd de ingevallen Quinten Lacrum op eigen helft ging balverlies leed, was Vitesse er snel bij om de slap ingrijpende Utrechtse verdedigers kansloos te laten. Al met al een teleurstellende middag waarbij iedereen de komende vrije dagen bij zichzelf ten rade zou moeten gaan om te overdenken wat er tegen ADO Den Haag, op 3 mei op Zoudenbalch, beter moet worden gedaan om tot een bevredigende seizoensafsluiting te kunnen komen.