FC Utrecht O17 is er niet in geslaagd de bekerfinale te bereiken. Dinsdag werd in de halve finale van de beker van PSV verloren. Het werd uiteindelijk 1-4.

De basis voor de nederlaag was een zeer zwakke eerste helft van de mannen van trainer Claudio Braga. Het leek of een aantal spelers stijf stond van de spanning, want er werd geen druk gezet, de duels werden verloren en PSV kon te gemakkelijk rondspelen. Als FC Utrecht de bal al had, dan was de passing vaak onzorgvuldig. Daarnaast werden ook nog twee doelpunten cadeau gegeven.

Desondanks bracht een opportunistisch spelend FC Utrecht na rust de spanning terug via een rake kopbal van Emre Bal. Daarna had Karim Loukili de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij miste deze unieke kans. Toen FC Utrecht ietwat uitgeraasd was, scoorde PSV in de eindfase nog twee keer en bereikte daarmee verdiend de finale.

FC Utrecht O17 kan desalniettemin terugkijken op een prima bekertoernooi waarin zowel Ajax als Feyenoord B1 werden uitgeschakeld, waarmee werd aangetoond dat men binnen de opleiding naar een hoger niveau is toegegroeid.

foto's: Ron van Dongen