FC Utrecht O17 heeft zijn eerste overwinning in de kampioenspoule te pakken. Dat dit tegen PSV in Eindhoven zou gebeuren, als je de 4-0 nederlaag eerder dit seizoen in ogenschouw neemt, is op z'n minst verrassend te noemen, maar daarom niet minder welkom. Vorige week had het collectief van trainer Ruud Heus al vertrouwen getankt met een verdiend gelijkspel tegen een sterk AZ. En ook nu wist men dat we vol aan de bak moesten voor een goed resultaat. In beide wedstrijden tegen PSV waren het de spitsen die uiteindelijk het verschil maakten. In de eerste wedstrijd bezorgde de Italiaanse spits Scamacca de Utrechters een vervelende middag, en dit keer was het de Utrechtse spits Nick Venema, waar de Eindhovenaren maar geen vat op konden krijgen. Hij was verantwoordelijk voor drie doelpunten en de assist bij het vierde doelpunt van Mohamed Mallahi.
In tegenstellling tot de eerdere confrontatie had trainer Ruud Heus voor een wat behoudender tactiek gekozen en daardoor had PSV in de eerste helft een optisch veldoverwicht, zonder dat dit tot echte kansen leidde. Utrecht stond goed, veroverde vaak de 'tweede' bal en counterde er lustig op los. Nick Venema profiteerde twee maal en zorgde zodoende voor een 0-2 ruststand. Toch voelde de wedstrijd geenszins als 'gespeeld'. Daarvoor leden de Utrechters veel te veel balverlies, wanneer de bal eenmaal was veroverd. En met name daarop hamerde Heus bij zijn ploeg tijdens de rust.

Het moet gezegd dat dit in de tweede helft niet veel beter ging. Na een kleine 10 minuten profiteerde PSV daar ook van door de aansluitingstreffer te scoren, toen Utrecht met te veel mensen vóór de bal stond. Utrecht herstelde de marge van twee doelpunten een kwartier voor tijd, toen Venema opnieuw doel trof. Maar opnieuw ging Utrecht in de fout in de opbouw en beging Cas Odenthal een overtreding in de "16", waarna PSV middenvelder Leandro Fernandes de strafschop benutte en de Eindhovenaren nieuwe hoop gaf. PSV ging daarna alle risico nemen, en dat was natuurlijk een kolfje naar de hand van de counterende Utrechters. Vlak voor tijd viel daaruit dan ook de definitieve beslissing: Venema werd weer diep gestuurd, liet de Eindhovense verdediging zijn hielen zien en gaf Mohamed Mallahi de kans om de 2-4 te scoren. PSV kwam in blessuretijd nog wel tot 3-4 na weer slordig balverlies van de Utrecht verdediging en Amar Catic deze kans benutte, maar verder liet Utrecht het niet komen.
Trainer Ruud Heus was opgetogen over het resultaat: "Je wint hier natuurlijk niet zomaar, dus ik ben apetrots op de jongens. Al moeten we natuurlijk wel kritisch blijven. Over de inzet en de duels kan ik niet anders dan lovend zijn, maar als we de bal hebben veroverd moeten we het daarna in balbezit beter gaan doen. Dus daarin valt nog veel werk te verzetten."

"13  0-1  Nick Venema
"30  0-2  Nick Venema
"48  1-2  Amar Catic
"65  1-3  Nick Venema
"69  2-3  Leandro Fernandes (strafschop)
"70  2-4  Mohamed Mallahi
"80  3-4  Amar Catic

Opstelling FC Utrecht O17:  Menno Vink, Reluño Pinas ("60  Timo Meerding), Cas Odenthal, Tommy St. Jago, Gabriel Culhaci, Ali Turksoy ("73 Mohamed El Ghzaoui), Mounir Mounji, Khalid Khajouli, Mohamed Mallahi ("79 Stijn Meijer), Nick Venema, Rashaen de Windt ("77 Anass Laarej).