FC Utrecht O17 in Ghana: Dag 4

16 december 2013

Jerreau Farel Cairo en Tim Brinkman, spelers van O17, vertellen over dag 4 in Ghana.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Dit keer de beurt aan Jerreau Farel Cairo en Tim Brinkman.

“De dag begon vroeg: we moesten al om 7.15 uur aan het ontbijt zitten. Om 8.30 uur stond namelijk de wedstrijd TUFA – Regioteam Tamale op het programma, de wedstrijd die we gingen bekijken. We hebben vooral veel op Lukman gelet, omdat hij al 3 weken bij FC Utrecht in Nederland bij ons elftal stage heeft gelopen. Hij speelde een sterke wedstrijd, vonden wij.

Na de wedstrijd hebben we met het team nog even een balletje getrapt op het veld. We moesten namelijk wachten tot Lukman was omgekleed, want samen met hem gingen we naar een restaurant en daarna naar zijn ouderlijk huis om even te kijken hoe hij hier leeft.

We hebben lekker en veel gegeten in een prima restaurant. Daarna reden we naar Lukmans huis. We reden met de bus door een arme wijk, waar we zeer van onder de indruk waren. Vooral omdat die mensen daar met zo weinig levensbehoeften nog steeds zo vrolijk zijn. Toen we bij Lukmans huis waren, heeft hij zijn moeder, zijn broer en zijn broertje en zijn zusje voorgesteld. Verder had hij een hele grote familie. Veel kleine kinderen en andere mensen uit dat dorpje kwamen ook kijken.

Nadat we bij het huis van Lukman geweest waren, zijn we naar TUFA gegaan om een wedstrijd van het eerste elftal - Tamale Utrecht Football Club (TUFC) - te bekijken. Het was een derby tegen Galaxy, een ploeg die ook uit Tamale komt. We waren zeer onder de indruk van het spel en hebben er zeker wat van opgestoken. Ze speelden namelijk heel hard en als ze pijn hadden, stonden ze meteen weer op. Alsof ze niks voelden. Het bleef lang 0-0. Een kwartier voor tijd werd het 1-0 na een lange scrimmage voor het doel en kort voor tijd vergrootte TUFA de voorsprong na een mooie dieptepass. Zo werd de wedstrijd op slot gegooid.

Na de wedstrijd zijn we met de bus langs twee supermarkten geweest om wat eten te halen voor op de hotelkamer. De eerste supermarkt was wat klein, dus daar hebben we niet veel gekocht. Daarna kwamen we bij een andere supermarkt, die groter was. We hebben veel gekocht waar we de hele avond van hebben genoten. Toen we aankwamen in het hotel gingen we gelijk avondeten. Na het avondeten hebben we een uur vrij gehad waarbij we bij elkaar op de kamer mochten. Daarna gingen we vroeg slapen, want morgen staat de belangrijke wedstrijd tegen TUFA op het programma. Als we met drie doelpunten verschil winnen, dan hebben we het drieluik gewonnen.”

Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres