FC Utrecht O17 in Ghana: Dag 3

15 december 2013

Aaron Böck en Tijn Wicherink, spelers van O17, vertellen over dag 3 in Ghana.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Dit keer de beurt aan Aaron Böck en Tijn Wicherink.

“Het was vandaag weer een mooie dag. De zon scheen en we hebben weer nieuwe dingen meegemaakt.


We startten de dag met een wedstrijd tegen het regionale team van Tamale. Het waren felle en sterke jongens. De omstandigheden waren niet zoals wij gewend zijn. De temperatuur was erg hoog en het veld was erg hobbelig en droog. Mede hierdoor kwamen we in de eerste helft op een 2-0 achterstand. De tweede helft herpakten we ons en kwamen we terug tot 2-2. De goals kwamen van Jimmy en Emre. Er waren zeker nog kansen om deze wedstrijd om te zetten in een winstpartij. Maar, het eindigde toch in een 2-2 gelijkspel, waar we over het algemeen niet ontevreden over waren met deze omstandigheden.

Vervolgens keerden we terug naar het hotel om te ontspannen en te lunchen. Hierna keerden we terug naar de TUFA waar we een les life-skills kregen. Er werd ons onder andere verteld over de slavernij in het verleden, maar ook dat de slavernij hedendaags nog steeds bestaat.

Na deze les gingen we terug naar het hotel. Voordat we daarheen gingen, stopten we bij een wijkje in Tamale waar we op bezoek gingen bij de vader van de leidinggevende van TUFA. Dit was erg indrukwekkend. Het was weer eens een bevestiging dat wij het in Nederland heel erg goed hebben in vergelijking met de mensen hier. Ondanks het feit dat ze onder slechte omstandigheden leven, zijn ze ongelooflijk positief, vrolijk en gastvrij. We werden hartelijk ontvangen en de mensen waren erg vriendelijk.

Teruggekomen bij het hotel gingen we dineren, waarna we nogmaals terugkeerden naar TUFA. Deze avond was de mooiste avond tot nu toe. Er werd gedanst. De zogeheten dans ‘azonto’ werd meerdere malen uitgevoerd. Ook kwam het limbodansen en de stoelendans aan bod, werd er gezongen en werd het spelletje hints gespeeld. De jongens van TUFA hadden geen schaamtegevoel en dansten er flink op los. Hierdoor kwamen er ook wat jongens van onze kant tot leven. Onder anderen Quinten, Shaquille en Enrique hadden de dansmoves goed onder de knie. Het werd een groot feest en een mooie afsluiter van de dag.

Het was een mooie dag!”

Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres