FCU heeft drie belangrijke punten meegenomen uit Arnhem. In de strijd om een plaats bij de eerste acht in de winterstop stond alles immers heel dicht bij elkaar. Vitesse, de tegenstander van vandaag, stond voorafgaande aan de wedstrijd slechts op één punt achter FCU. Vanaf het begin ontspon zich dan ook een spannende strijd, waarbij FCU in de eerste helft geen overwicht had, maar wel de betere kansen creëerde. Verdedigend gaf FCU, met in het centrum Reluno Pinas van FCU O16 en Junior van der Velden voor Jelle de Lange die naar de A-junioren was doorgeschoven, geen enkele kans weg. In balbezit was het bij FCU erg onrustig en omdat er ook weinig duels op het middenveld en voorin werden gewonnen had Vitesse een optisch veldoverwicht. Nadat Jesse van Baal een uitstekende kans op de voorsprong had gemist, was het vlak voor rust dan toch raak door een treffer van Odysseus Velanas.

Na rust kon FCU de bal niet echt meer vasthouden en drong Vitesse aan. Toch kreeg FCU een tweetal kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het vizier van de FCU voorwaartsen stond vandaag niet op scherp. Gelukkig stond het verdedigend wel goed en werd bijna iedere hoge of diepe bal door het centrale duo weggewerkt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk op de FCU defensie erg groot en hing de gelijkmaker in de lucht. Vitesse kreeg dan ook enkele opgelegde kansen, maar vond telkens de uitstekende FCU doelman Thijmen Nijhuis op zijn weg.  Zodoende trok FCU de 0-1, daar waar een gelijkspel voor Vitesse zeker op zijn plaats was geweest, over de streep. Trainer Robert Wijnands: “Als het voetballend niet helemaal loopt, dan moet je een wedstrijd ook op karakter over de streep kunnen trekken. Dat hebben wij vandaag gedaan en daarvoor verdienen de spelers een groot compliment. Natuurlijk moet het in balbezit beter en was het druk zetten naar voren vandaag niet goed. Daar gaan we dan ook weer verder aan werken, maar vandaag waren de drie punten zeker belangrijk”.

“37  0-1  Odysseus Velanas (assist: Jesse van Baal)

Opstelling FCU O17: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupee, Reluno Pinas, Junior van der Velden, Brian van den Hooff, Louk Dekkers, Odysseus Velanas (“64 Baran Karadag), Shayne Pattynama, Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal (“80 Dennis van Schuppen), Virgil Smith (“77 Rogier Benschop).