In een van beide kanten teleurstellende wedstrijd hebben FC Utrecht O17 en ADO Den Haag O17 de punten gedeeld. Op een zonnig Zoudenbalch werd het uiteindelijk 2-2, waarbij FC Utrecht O17 tot twee maal toe een achterstand ongedaan wist te maken.

Op meer dan één punt hadden beide ploegen geen recht. FC Utrecht O17 startte nog wel goed, had de eerste minuten een overwicht en een paar uitstekende mogelijkheden, maar de eerste beste Haagse aanval resulteerde meteen in een treffer. En dat overkomt de mannen van trainer/coach Ruud Heus veel te vaak. De Haagse spits wist zich tussen twee verdedigers heen te wurmen en kon alleen middels een overtreding worden gestopt. Daar waar eerder FC Utrecht O17-aanvoerder Nadir Achahbar een vrije trap in dezelfde kansrijke positie over schoot, was deze kans aan de Haagse verdediger Tyrone Owusu beter besteed, al leek de Utrechtse opstelling van de verdediging er in dit geval niet goed uit te zien: 0-1.
FC Utrecht O17 was daarna het goede spel van de beginfase kwijt. Gedurende de eerste helft was daar nog één uitzondering op, en die leidde tot de gelijkmaker. Rashaen de Windt bracht met een prima pass Stijn Meijer in stelling en die rondde op fraaie wijze af: 1-1.

Ook na rust bleef het van beide zijden steken op goede bedoelingen, maar was van goed spel geen sprake. ADO Den Haag O17 kwam weer op voorsprong toen een houdbaar afstandsschot van zo’n dertig meter in de rechterbenedenhoek plofte (1-2) en FC Utrecht O17 maakte tien minuten voor tijd gelijk uit een strafschop als gevolg van een Haagse handsbal in de zestien. Na acht minuten blessuretijd hield de arbiter van dienst het voor gezien en kon trainer/coach Heus terugblikken: “Behoudens een goede beginfase hebben we het vandaag niet goed gedaan. Wel hard gewerkt, maar de linies lagen te ver uit elkaar en het was allemaal heel slordig. Op het laatst kies je er dan maar voor om een punt over de streep te trekken.”

FC Utrecht O17 – ADO Den Haag O17 2-2 (1-1)
11. Tyrone Owusu 0-1
37. Stijn Meijer 1-1
68. Emre Bilgi 1-2
73. Nick Venema (strafschop) 2-2