FC Utrecht O16 moest dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse inhalen, de wedstrijd werd echter in Utrecht gespeeld. FC Utrecht won de wedstrijd met 3-1 en wist daardoor de ongeslagen status in 2013 te behouden.Om 17.00 uur was de aftrap van de wedstrijd, FC Utrecht begon fel en zette goed druk. De eerste tien minuten waren dan ook voor het team van trainer Marcel van der Net. Het doelputn voor FC Utrecht viel dan ook dik verdien. Een vrije trap deze werd goed genomen en keurig bij de tweede paal binnen gewerkt waardoor de stand na iets meer als tien minuten op 0-1 kwam.  Na het doelpunt ging de wedstrijd gelijk op en beide teams creëerde een aantal goede mogelijkheden. Vitesse scoorde halverwege de eerste helft dan ook de gelijkmaker door het centrum waarmee de stand op 1-1 kwam. Voor rust werd niet meer gescoord waardoor beide teams met een gelijke stand de rust in gingen.

De tweede helft begon en in de eerste tien minuten van de tweede helft hadden beide teams een goede mogelijkheid op de voorsprong maar beide keepers waren attent genoeg om de deze te voorkomen. FC Utrecht scoorde na een goede aanval een kwartier in de tweede helft de 1-2, een goede actie over de rechterkant, bal werd terug gelegd en op de elfmeter keurig binnen geschoten. Na de voorsprong bleef de wedstrijd gelijk opgaan, de best kans was een kwartier voor tijd voor FC Utrecht, echter stond de lat een doelpunt in de weg. Dit doelpunt kwam er toch nog negen minuten voor tijd, een individuele actie over links werd keurig één op één met de keeper afgemaakt en zo kwam FC Utrecht op 1-3. De laatste negen minuten gebeurde niks meer en was de zege voor FC Utrecht. Door deze zege is het team van Marcel van der Net, met twee overwinningen en twee gelijke spelen nog ongeslagen in het jaar 2013.