FC Utrecht O15 speelt vandaag de eerste officiële wedstrijd na de winterstop tegen FC Emmen O15. Dit seizoen is het de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen. Vorige week speelde FC Utrecht O15 haar eerste oefenwedstrijd na de winterstop, tegen decombinatie VVV/Helmond Sport O15, dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

FC Utrecht start de eerste helft meteen fel en dit levert een vroege voorsprong op. FC Emmen komt aardig mee met het niveau van FC Utrecht enbeide ploegen weten zo nu en dan wat schotkansen te creëren. Wel moet er gezegd worden dat FC Utrecht het beterevan het spel heeft en dat het FC Emmen is, die vooral kansen creëert middels het spelen van de lange bal. Een ongeschreven voetbalwet is dan ook, als je zelf de kansen niet afmaakt, vliegt de bal aan de andere kant in het doel. Dit gebeurde dan ook, want vijfminuten voor het begin van de rust komt FC Emmen op een 1-1 tussenstand.

Na heldere uitleg van trainer Robert Roest weten de spelers wat hun te doen staat in de tweede helft. Zo zitten er, zo nu en dan, een aantalfantastische aanvallen bij van FC Utrecht en dit leidt tot goede mogelijkheden om een doelpunt te maken. Na 12 minutengespeeld te hebben beslist FC Utrecht de wedstrijd. FC Utrecht weet in vijf minuten tijd, drie maal tot scoren te komen. FC Utrecht laat zien dat het beschikt over een goed veldspel en hiermee ook kansen weet te creëren. Tot slot weet FC Utrecht ook nog eenvijfde doelpunt te maken, na een goede individuele actie wordt de bal binnengeschoten in de korte hoek, bij de keeper van FC Emmen.

FC Utrecht komt goed uit de winterstop en zet een verdiende overwinning neer tegen FC Emmen. Volgende week mag FC Utrecht op bezoek in Amsterdam, voor een wedstrijd tegen Ajax O15, voor de kwartfinale vande beker.

FC Utrecht O15 - FC Emmen O15 5-1 (1-1)

`03    1-0    Speler FC Utrecht
`30    1-1    Speler FC Emmen
`47    2-1    Speler FC Utrecht
`51    3-1    Speler FC Utrecht
`52    4-1    Speler FC Utrecht
`70    5-1    Speler FC Utrechtoverige uitslagen en stand