Wat een mooie dag misschien zou worden, doorstoten naar de halve finale KNVB beker, eindigde na 2x 35 minuten in een deceptie.

FC Utrecht O14 begon zeer voortvarend aan de eerste helft. Werd in de 14de minuut al beloond met een 1-0 voorsprong na een prachtige kopbal van onze nummer 8. De 1-1 viel in de 19 de minuut. De Roda spits pakte de bal op vanaf het middenveld en liep zo door de Utrecht verdedeiging heen. Een domper omdat er vanaf Utrecht kant al kanzen genoeg waren geweest om uit te lopen qua doelpunten. In de 24ste minuut scoorde Utrecht in de drukte vanaf 5 meter de 2-1 en in de 28ste minuut na een prachtige voorzet de 3-1. Je zou zeggen geen vuiltje aan de lucht.
Trainer gaf in de rust hele duidelijke aanwijzigen hoe de aanvallers van Roda aan te pakken. Maar ja, in de praktijk werkt het toch wat anders dan op het bord in de kleedkamer.

Utrecht kreeg in het begin van de 2de helft veel kansen maar verzuimde om te scoren. Roda wachtte heel geduldig op haar counter speelde uitsluitend de lange ballen en was daarmee heel succesvol. De 3-2 viel in de 55ste minuut en de 3-3 in de 65ste minuut. Allemaal volgens hetzelfde concept. Lange ballen op de snelle spits en met zijn sneheid was hij een ware plaag voor onze verdedigers. Utrecht bleef achteruit voetballen en je kon erop wachten dat er nog een doelpunt zou vallen en dan zeker niet aan Utrecht kant. De deur voor de volgende ronde KNVB beker viel dicht in de 69ste minuut de 3-4. De ontluistering was groot. Eigenlijk had Utrecht het betere voetbalspel maar werd fysiek afgestraft. Weer een leer moment voor onze spelers.

Het vizier is nu gericht op a.s. zaterdag wannneer Ajax in de Domstad op bezoek komt.

Foto`s: Ron van Dongen
<!--[if gte mso 10]><style>/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:Standaardtabel;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:10.0pt;font-family:"Times New Roman";}</style><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml><o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/></xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml><o:shapelayout v:ext="edit"><o:idmap v:ext="edit" data="1"/></o:shapelayout></xml><![endif]-->