FC Utrecht O13 speelde dinsdagavond een inhaalwedstrijd tegen FC Volendam D1. De 1-1 ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand.Op dinsdagavond 23 april 2013, om 18.30 uur, is de competitiewedstrijd FC Volendam D1 - FC Utrecht O/13 ingehaald. De wedstrijd werd gespeeld in het Kras stadion.

Gelijk na de aftrap neemt FC Volendam het initiatief en dwingt FC Utrecht naar achteren. In de 3e minuut is Volendam voor het eerst gevaarlijk en de FC Utrecht keeper verwerkt de inzet tot een corner. Eén minuut later is het echter wel raak. Vanuit achteren speelt Volendam de lange bal op de razendsnelle spits. Deze omspeelt de FC Utrecht keeper en maakt de 1-0. Langzaam maar zeker herstelt FC Utrecht zich en trekt het initiatief en de wedstrijd naar zich toe. Na 12 minuten mag Utrecht een vrije trap nemen, links buiten het strafschopgebied. De bal komt bij de 2e paal en wordt ingeschoten, maar gered door de Volendam keeper. Halverwege de eerste helft is er een snelle FC Utrecht aanval over rechts, van buiten de zestien wordt er op doel geschoten, maar weet de keeper de bal tot hoekschop te verwerken. FC Utrecht blijft sterker en loert op de gelijkmaker, die verdient in de 28e valt. Vanuit achteren wordt de aanval opgezet. Via een één-twee neemt een FC Utrecht verdediger de bal buiten het strafschopgebied op zijn pantoffel en schiet deze snoeihard in de verste hoek. Een zeer verdiende 1-1. Met deze stand gaan beide teams de rust in.

De tweede helft begin zoals de eerste helft begon. FC Volendam heeft de eerste minuten het initiatief. Door een fout in de achterhoede van FC Utrecht komt FC Volendam bijna op 2-1.Tien minuten na de pauze is het weer FC Utrecht wat het spel dicteert. In de 43e minuut mag Utrecht een vrije trap nemen rechts buiten het zestien meter gebied. De goed genomen vrije trap gaat onderkant lat het veld weer in. De terugspringende bal wordt op de lat gekopt en verdwijnt over het doel. Twee minuten later is het bijna weer raak voor FC Utrecht. De aanval wordt van achteruit opgezet vanaf de rechterkant en belandt via 8 schijven bij de linksbuiten van FC Utrecht. Zijn schot wordt echter gekeerd door de Volendam keeper. De laatste minuten blijft Utrecht spelen voor de winst. Echter staat steeds de Volendam doelman in de weg en eindigt de wedstrijd in 1-1.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen AFC D1 om 10.30 uur op Zoudenbalch.

FC Volendam D1 - FC Utrecht O13 (D1)   1-1 (1-1)