Vanmorgen stond op een zonnig Sportpark Zoudenbalch de competitiewedstrijd FC Utrecht O13 tegen ADO Den Haag D1 op het programma. Trainer Marcel van de Net kon over 5 spelers niet beschikken door verschillende omstandigheden.

Het blijkt al snel dat ADO met één tactiek naar Utrecht is gekomen en dat is achterover hangen en op de counter de lage bal spelen naar hun spits. Vanaf de aftrap neemt Utrecht het initiatief en jaagt ADO op. In de 2e minuut speelt ADO de bal te kort terug op hun keeper. Een Utrecht aanvaller onderschept de bal en omspeelt de keeper. De keeper komt te laat en haalt in de 16 de FC Utrecht aanvaller onderuit. Strafschop. De penalty wordt feilloos ingeschoten en dat betekent de 1-0 voorsprong.

Het spel wordt voornamelijk op het middenveld gestreden waarbij ADO blijft loeren op de counter. na ongeveer een kwartier spelen komt ADO op 1-1. De bal wordt diep op links gespeeld, de Utrecht assistent scheidsrechter vlagt voor buitenspel. De scheidsrechter wil hier echter niets van weten en laat het spel door gaan. Vanuit de voorzet wordt de bal van dichtbij ingetikt, 1-1.

Na de 1-1 blijft het spelbeeld hetzelfde. De beste kans is nog voor de Utrechters. Op slag van rust volgt een aanval over rechts. De bal wordt teruggetrokken na rand 16 en hard ingeschoten. Helaas voor FC Utrecht gaat de bal maar net over het ADO doel. Zodoende gaan beide teams rusten met een 1-1 stand.

Trainer Marcel van der Net wisselt niet in de rust en het spelbeeld blijft hetzelfde waarbij gezegd moet wordt dat ADO met de lange bal enkele mogelijkheden krijgt. 10 minuten na rust heeft ADO geluk. Een lange solo van hun spits wordt niet onderschept en de spits gaat alleen op de Utrecht keeper af, omspeelt hem en maakt de 1-2.

In het laatste kwartier wisselt trainer Marcel van de Net nog twee keer om als nog een gelijk spel in de wacht te slepen. Utrecht wijzigt het speltype en speelt vol op de aanval. Buiten enige kleine mogelijkheden komen de Utrechters niet. Ver in blessure tijd komt ADO zelfs op een 1-3 voorsprong, wat overigens niet het spelbeeld weer geeft. Zodoende verliest FC Utrecht O13 deze wedstrijd.

Volgende week is er de uitwedstrijd tegen RJO/FE Excelsior D1.

FC Utrecht O13 - ADO Den Haag D1 1-3 (1-1)
02` 1-0 FC Utrecht (strafschop)
16` 1-1 ADO Den Haag
40` 1-2 ADO Den Haag
60` + 3` 1-3 ADO Den Haag

Foto`s: Ron van Dongen
<!--[if gte mso 10]><style>/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:Standaardtabel;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:10.0pt;font-family:"Times New Roman";}</style><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml><o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/></xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml><o:shapelayout v:ext="edit"><o:idmap v:ext="edit" data="1"/></o:shapelayout></xml><![endif]-->