Voor de nieuwe lichting FC Utrecht spelers onder de 10 jaar stond vandaag op Sportpark Zoudenbalch de eerste oefenwedstrijd op het programma. Na de eerste trainingsweek met twee trainingen en het schoenen passen bij Paul Pessel Sport in Utrecht konden de jongens niet wachten om hun eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle O10 te spelen.
Aan het begin was er bij de meeste spelers nog een beetje sprake van de zenuwen, maar na een aantal minuten spelen werd alle schroom eraf gegooid en lieten de spelers van Utrecht zien dat ze al heel aardig met elkaar kunnen samenspelen. Het spel ging op en neer en dat leidde tot kansen voor beide teams. Het eerste doelpunt werd gemaakt in de 21e minuut na een goede actie van de linksbuiten van FC Utrecht O10.

Na een wat ongelukkige tegengoal in de 28e minuut nam FC Utrecht vaak het heft in handen. Bij vlagen werden er van achteruit al prachtige combinaties gemaakt en werden er zodoende ook de nodige kansen gecreĆ«erd, wat uit eindelijk ook tot een 2-1 voorsprong leidde.

PEC Zwolle bleek een leerzame tegenstander. Zwolle probeerde ook te voetballen en was met een paar goede acties van hun middenvelder gevaarlijk. In de 52e minuut kwam Zwolle langszij door weer een individuele actie van een middenvelder van Zwolle. Utrecht liet zich echter niet kennen en scoorde direct na de aftrap aan de andere kant (3-2). Al met al een leerzame oefenwedstrijd voor de O10.

Komende woensdag speelt de O10 een thuisduel tegen ADO Den Haag O10 (17.30 uur).