De eerste driepunter van het nieuwe seizoen is voor FC Utrecht een feit. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen was zondagmiddag in Stadion Galgenwaard met 2-1 te sterk voor nieuwkomer Willem II. Jens Toornstra zette de Utrechters op voorsprong (1-0), waarna na de gelijkmaker van Robbie Haemhouts vlak voor tijd Leon de Kogel de winnende goal maakte: 2-1.

Je ziet het gros van de 16.123 aanwezigen in Stadion Galgenwaard het welhaast denken. 87 minuten gespeeld tegen Willem II, een 1-1 stand op het scorebord, ondanks een Utrechts overwicht. 'Zou het nog lukken om tóch de volle winst te pakken?'

'Ja', zegt De Kogel
Leon de Kogel geeft twee minuten voor tijd het antwoord op die vraag. Een volmondig 'ja', is dat. Een 'ja' in de vorm van een échte spitsengoal. De Kogel, amper acht minuten eerder in het veld gekomen als vervanger van Willem Janssen, tikt van dichtbij een door Jens Toornstra voorgezette bal in. Stadion Galgenwaard, in figuurlijke zin van het woord wel te verstaan, ontploft. Het is 2-1 voor FC Utrecht. Een score waarin, ondanks een dot van een kans voor debutant Rodney Antwi van FC Utrecht in de blessuretijd, geen verandering meer komt.

Indrukwekkend debuut
Over debutanten gesproken. In de spits bij FC Utrecht begint Rubio Rubin. De Amerikaan, een tiener nog, maakt indruk tijdens zijn eerste minuten in de Eredivisie. Hij is bedrijvig, dreigend en doelgericht, al zorgt Willem II-keeper David Meul er met wat knappe reflexen voor dat Rubin geen doelpunt maakt tijdens zijn eerste optreden in het vlaggenschip van FC Utrecht.

Toornstra scoort
Wie wél scoort namens de roodwitten, dat is Jens Toornstra. Hij poeiert de bal vanaf een meter of twintig in de verre hoek van het doel. Meul gaat nog wel naar de hoek, maar is kansloos op de perfect afgemeten curvebal van de Utrechtse middenvelder, die twintig minuten na de pauze de 1-0 tegen de touwen beukt.

Haemhouts maakt gelijk
Van die voorsprong geniet FC Utrecht een dikke tien minuten. De gelijkmaker van Willem II wordt gemaakt door Robbie Haemhouts, die de rebound na een vuurpijl van Terell Ondaan succesvol voor zijn rekening neemt: 1-1.

Drie punten op zak
Twee minuten voor tijd neemt FC Utrecht via De Kogel opnieuw de leiding en die geeft het in de paar minuten die daarna nog resteren niet meer uit handen. Daardoor is de eerste driepunter van FC Utrecht in de jaargang 2014/2015 een feit.

FC Utrecht - Willem II 2-1 (0-0)
64. Jens Toornstra 1-0
75. Robbie Haemhouts 1-1
88. Leon de Kogel 2-1

Gele kaarten: Yassin Ayoub (FC Utrecht) en Tim Cornelisse (Willem II).

Toeschouwers: 16.123.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Gévero Markiet, Chris Kum; Anouar Kali, Yassin Ayoub, Willem Janssen (80. Leon de Kogel); Jens Toornstra, Rubio Rubin, Nacer Barazite (69. Rodney Antwi).