FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 2-0 verloren. FC Groningen kwam al in de tweede minuut op voorsprong doordat Nick van der Velden een strafschop benutte. Halverwege de tweede helft zette Richairo Zivkovic de 2-0 op het scorebord.

De nieuwste aanwinst van FC Utrecht, Steve de Ridder, stond voor het eerst in de basis. De Belg vormde met Jacob Mulenga het aanvalsduo.

Ongelukkig begin
De wedstrijd was nog maar net begonnen of FC Utrecht kreeg een strafschop tegen na een ongelukkige overtreding van Mark van der Maarel op David Texeira. Nick van der Velden benutte de penalty feilloos. FC Groningen ging door en overklaste FC Utrecht in de daarop volgende minuten. Dankzij reddingen van FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter en omdat Dave Bulthuis een schot van Texeira van de doellijn haalde, bleef het 1-0. De mooiste actie van Ruiter was het pareren van een snoeiharde kopbal van Andraz Kirm.

Herstel
Na ruim een kwartier spelen kreeg FC Utrecht meer grip op de wedstrijd en nam geleidelijk aan het heft in handen. Een schot van Bulthuis ging over en naast en een schot van Tommy Oar, na goed voorbereidend werk van Van der Maarel, werd geblokt door een Groningse verdediger.

In de 25ste minuut omspeelde Steve de Ridder een paar verdedigers en zette Jens Toornstra vrij voor het doel. Het puntertje van Toornstra mistte kracht en werd eenvoudig onschadelijk gemaakt door FC Groningen-doelman Marco Bizot. Even later kreeg De Ridder een doelkans, maar een sliding van Timo Letschert zorgde ervoor dat hij net niet bij de bal kon komen. In dezelfde minuut stopte Bizot een hard schot van Jacob Mulenga. Het wachten was op de gelijkmaker van FC Utrecht.

De grootste kans in de eindfase van de eerste helft was voor Bulthuis. Een vrije trap van Toornstra belandde precies op zijn hoofd, maar Bizot redde stijlvol. In de extra minuten van de eerste helft liet Oar nog een hard schot los en kopte Timothy Derijck over uit een corner van de Australische flankspeler.

Tweede helft
FC Utrecht ging in de tweede helft door met het goede spel van het laatste half uur van de eerste helft. Na een paar minuten gaf Toornstra een lange bal op De Ridder. Hoewel De Ridder zwaar werd gehinderd door Groningse verdedigers, wist hij de bal toch bij Mulenga te krijgen. De Zambiaan had de bal voor het inschieten, maar faalde. De inzet van Mulenga verdween naast het doel van Bizot. Mulenga kreeg daarna nog twee mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, maar het lukte niet. FC Utrecht behield het overwicht, maar ging wel slordiger spelen.

Counter FC Groningen
In de 71ste minuut ging het mis. Bij één van de spaarzame Groningse aanvallen ging Filip Kostic er op links van door. Zijn voorzet werd door Van der Velden hard ingeschoten. Ruiter reageerde attent, maar de bal kwam bij de 16-jarige invaller Richairo Zivkovic die de 2-0 voor FC Groningen binnen kon schuiven. FC Utrecht bleef ook daarna het beste van het spel hebben en zette door tot het einde van de wedstrijd. Scoren deed de ploeg van Wouters echter niet. Eindstand: 2-0.