FC Utrecht-Heracles Almelo 2-2

18 september 2011

“Op basis van de wedstrijd ben ik tevreden met een punt”, stelde Erwin Koeman na het gelijkspel tegen Heracles Almelo.

“Met een beetje geluk hadden we nog de 3-2 kunnen maken, maar op basis van de wedstrijd ben ik tevreden met een punt”, stelde Erwin Koeman zondag na afloop vast.

De trainer van FC Utrecht duidde met name op de uitvoering in de eerste 45 minuten. “We werden van het kastje naar de muur getikt. Heracles was heer en meester. We hadden veel problemen achterin en op het middenveld. De communicatie liet ook te wensen over.”? ?

Heracles neemt het initiatief
?
Zijn ploeg kwam reeds na 32 seconden spelen met de schrik vrij bij een afstandsschot van Willie Overtoom. Die inzet stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Kort daarna kopte Glynor Plet in kansrijke positie voorlangs en moest Rob van Dijk met de vuisten een schot van Mark Looms keren. Heracles Almelo nam dan ook vanaf de aftrap brutaal het initiatief in Galgenwaard.

Een beste kans voor de thuisclub ontstond in de dertiende minuut uit een verkeerde terugspeelbal waar Jacob Mulenga tussen zat, maar doelman Pasveer was op tijd terug om die fout te herstellen. De 1-0 kwam er tegen het wedstrijdbeeld in toch. Nana Asare zette Alexander Gerndt met een steekpass vrij voor Pasveer, waarna de aanvaller de bal tussen de benen van de doelman tikte. Zijn eerste competitietreffer in het shirt van FC Utrecht. Mulenga was nog dichtbij de 2-0, maar hij liftte de bal die een lastig stuit had over het doel.

Heracles bleef echter aan de andere kant heel makkelijk voor dreiging zorgen. Een van richting veranderd schot van Kwame Quansah betekende de gelijkmaker en vijf minuten later kon Plet ongehinderd de 1-2 voorsprong aantekenen.

Te  weinig samenspel?
Vijf minuten na rust kon Heracles opnieuw Plet in stelling brengen. Hij kopte rakelings naast. Toch kwam FC Utrecht vroeg in de tweede helft langszij. Asare bekroonde een prachtige combinatie met Tommy Oar. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op, maar een winnaar kwam er niet. “De voorwaartsen moeten meer gaan samenspelen, ze zijn nu te veel gericht op het doel”, merkte Koeman op over zijn voorste linie. “We hebben 75 minuten gedomineerd, maar toch geeft de 2-2 een rotgevoel”, analyseerde zijn collega Peter Bosz.

Volgende wedstrijd
?Komende w
oensdag treft FC Utrecht in het bekertoernooi in Doetinchem De Graafschap. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 24 september uit bij NAC Breda. Die ploeg pakte dit weekend de eerste zege van het seizoen.

Karakteristieken?
Scoreverloop: 19. Gerndt 1-0; 31. Quansah 1-1; 36. Plet 1-2; 54. Asare 2-2

Arbiter: Braamhaar?
Geel FC Utrecht:Oar

Toeschouwers:?18.350

Opstelling FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Nilsson, Heerings, Zullo (Bulthuis/46), Mårtensson (Kali/67), Asare, Sneijder, Mulenga, Gerndt, Oar (Boldewijn/76) 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres