FC Utrecht heer en meester in Venlo

18 augustus 2012

FC Utrecht heeft op overtuigende wijze de eerste drie punten gepakt tegen VVV. Het werd 1-3 door Asare, Van der Gun en Gerndt.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen heeft FC Utrecht op overtuigende wijze weten te winnen. In Venlo werd het 1-3 tegen de plaatselijke VVV. FC Utrecht kwam nog 1-0 achter, maar herstelde zich vooral in de tweede helft met goed voetbal.

In de basis van FC Utrecht ontbrak Mike van der Hoorn die niet kon spelen door een gebroken neus. Rechts in het centrum werd hij vervangen door Marcus Nilsson. Ten opzichte van vorige week verving Cedric van der Gun Jacob Mulenga in de basiself.

De eerste serieuze aanval van de wedstrijd was van FC Utrecht. Alexander Gerndt werd aan de rechterzijde weggestuurd. Zijn schot werd door Ismo Vorstermans tot corner verwerkt. Uit een corner, in de twaalfde minuut, was het bijna Vorstermans die scoorde. De van FC Utrecht gehuurde verdediger nam bij de tweede paal de bal op zijn wreef, maar het schot miste richting en ging naast. Nog geen twee minuten later kopte Wildschut naast na een vrije trap van Van Haaren aan de rechterzijde.

Balverlies
VVV-Venlo kwam vaak niet veel verder dan tot het middenveld, want in de voortzetting werd veelvuldig balverlies geleden. Het werd vooral gevaarlijk als Yanic Wildschut aan de linkerzijde aan de bal kwam. Daar vocht Mark van der Maarel interessante duels uit met de linker aanvaller van de thuisploeg. Na 24 minuten spelen werd de wedstrijd kort onderbroken voor een drinkpauze. Want ondanks de naam van het Venlose stadion was het allerminst koel op en rond het veld.

Direct na de hervatting na de drinkpauze liet VVV gelijk de eerste treffer aantekenen. Een afstandsschot van Wildschut was onbereikbaar voor Robbin Ruiter en verdween in het linker zijnet. VVV begon er in te geloven, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het Utrechtse doel van onder meer Wildschut en Nwofor. In de 40ste minuut was het Robbin Ruiter die met de vuisten een cornerbal uit de doelmond werkte. In de rebound schoot Linssen over.

Voor rust maakte FC Utrecht de gelijkmaker die min of meer uit de lucht kwam vallen. Een voorzet van Van der Maarel kwam eerst tegen Leiwakabessy aan. De afgeslagen bal werd opnieuw door Van der Maarel ingebracht in het strafschopgebied. Asare aarzelde niet en nam de bal in één keer op de linkervoet: 1-1.

Tweede helft
Na vier minuten in de tweede helft viel de tweede Utrechtse goal. Na een corner belandde de bal in een flipperkast. Nilsson, Duplan, Wuytens, Bulthuis misten, maar Cedric van der Gun maakte het af en bezorgde FC Utrecht de voorsprong. Een minuut later had Bulthuis de voorsprong kunnen vergroten, maar zijn schot belandde naast het doel van de Finse keeper.

Na 57 minuten spelen raakte Alexander Gerndt de paal, na een prachtige steekbal van Van der Maarel. Een minuut later kreeg Bulthuis een gele kaart, nadat hij Linssen moest afstoppen. Vijf minuten later was het wel raak voor de Zweedse spits. De ingevallen Japanse verdediger Yoshida gaf een foutieve breedtebal. Deze belandde voor de voeten van Sarota die in één beweging Gerndt aanspeelde. De Zweed ging om Mäenpää heen en schoot binnen: 1-3.

Direct na de drinkpauze, in de 70ste minuut, had Asare de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een uitbraak van Van der Gun kreeg de Ghanees de bal. Hij schoot echter in de handen van de keeper van VVV. In de 77ste minuut kreeg VVV nog een grote kans. Linssen schoot van twintig meter in de handen van Ruiter. Even voor die kans was Mulenga in het veld gekomen voor aanvoerder Asare.  VVV drong in de laatste minuten nog aan maar wist geen vuist te maken tegen de Utrechtse verdediging die geen gaten lieten vallen. Met de 1-3 winst in Venlo kon trainer/coach Jan Wouters de eerste drie punten bijschrijven.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Ruud Bossen

Geel: 45+1 Kruijsen, ’56 Türk, ’58 Bulthuis

Scoreverloop

0-1  ’28  Yanic Wildschut
1-1  ’43  Nana Asare
1-2  ‘49  Cedric van der Gun
1-3  ’62  Alexander Gerndt


FC Utrecht: Robbin Ruiter, Mark van der Maarel, Marcus Nilsson, Dave Bulthuis, Edouard Duplan (’66 Anouar Kali), Johan Mårtensson (’87 Tommy Oar), Nana Asare (’72 Jacob Mulenga), Adam Sarota, Alexander Gerndt, Cedric van der Gun.

VVV-Venlo: Niki Mäenpää, Guus Joppen, Ismo Vorstermans, Marcel Seip, Jeffrey Leiwakabessy, Ricky van Haaren, Ozan Türk (’60 Maya Yoshida), Quin Kruijsen (’52 Marcel Meeuwis), Brian Linssen (’77 Bobby Cullen), Uche Nwofor, Yanic Wildschut.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres