Diverse (jeugd)internationals van FC Utrecht lieten afgelopen weekend verspreid over de hele wereld de voeten gelden. FCUtrecht.nl deed een rondje langs de velden en kwam met de volgende constateringen.

Woensdag 31 augustus:
Marokko O-23 vs. Liberia O-23
Jong Marokko kon vanwege een blessure niet beschikken over Sofyan Amrabat, die inmiddels teruggekeerd is in Utrecht. Marokko versloeg Liberia met 4-2.

Donderdag 1 september:
Saint Vincent en de Grenadines vs. Verenigde Staten
Zonder enige problemen heeft de Verenigde Staten donderdag met 6-0 gewonnen van Saint Vincent en de Grenadines. Rubio Rubins zat de gehele wedstrijd op de bank en heeft zodoende geen speelminuten gemaakt.

Engeland O-19 vs. Oranje O-19
In een gelijk opgaande wedstrijd heeft Oranje er een 1-1 uitslag uitgesleept tegen Engeland. Bij een achterstand van 1-0 werd een inzet van Velanas nog van de lijn gehaald en schoot Van Rooijen nog voorlangs, maar met nog vijf minuten op de klok was het dan toch raak. Vanuit de linkerhoek draaide Van Rooijen de bal scherp voor het doel, waar Duin, die in de 78ste minuut het veld in kwam voor Velanas, van dichtbij raak kon koppen.

Oranje O-18 vs. Denemarken O-18
Geen goals, maar wel een interessant duel. De oefeninterland tegen Denemarken eindigde in 0-0.
Culhaci speelde 90 minuten mee in een wedstrijd waar alles uit de kast werd gehaald om een punt binnen te slepen.

Oranje O-20 vs. Tsjechië O-20
De Tsjechen werden met een nederlaag van 4-1 naar huis gestuurd. Oranje keek tegen een 0-1 achterstand aan tot Joosten vlak voor rust de gelijkmaker maakte. Joosten werd in de 62ste minuut vervangen en uiteindelijk liep Oranje uit tot een verdiende 4-1 zege. Van der Meer zat de gehele wedstrijd op de reservebank.

Vrijdag 2 september:
Jong Wit-Rusland vs. Jong Oranje
In de strijd om de beste nummers twee heeft Jong Oranje dure punten laten liggen tegen Jong Wit-Rusland, het werd uiteindelijk 2-2 in Minsk. Ayoub mocht in deze wedstrijd geen speelminuten maken.

Jong Oekraïne vs. Jong Frankrijk
In het duel van Jong Frankrijk tegen Jong Oekraïne heeft Haller niet het verschil kunnen maken. Oekraïne hield de drie punten in Kiev na een 1-0 zege.

Zondag 4 september
Na de 4-1 overwinning van het eerste treffen, werd het nu 1-1. Ondanks dat het hoge niveau van de vorige wedstrijd niet werd gehaald was trainer Lodewijk toch tevreden. Van der Meer speelde tot de 62ste minuut en werd toen gewisseld voor St. Juste. Joosten maakte geen speelminuten in dit treffen.

In een rommelig duel verspeelde Oranje in de allerlaatste seconden een oefenzege op Denemarken, het werd 1-1. In tegenstelling tot het vorige duel, maakte Culhaci geen speelminuten in dit duel.

Engeland O-20 vs. Brazilië O-20
Bij een ruststand van 2-0 voor Brazilië mocht Moore het veld betreden, het duel eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Brazilië.