FC Utrecht en ROC Midden Nederland verbinden zich

17 december 2013

Voorafgaand aan FC Utrecht - PSV werd door beide partijen een meerjarenovereenkomst tot samenwerking ondertekend.

FC Utrecht en ROC Midden Nederland hebben zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die beide partijen in ieder geval tot juli 2015 aan elkaar verbindt.

Onderwijs is een belangrijk onderdeel van de stad en de provincie Utrecht. In totaal zijn ruim 50.000 studenten actief in de provincie op allerlei niveaus, waarvan een groot aantal een opleiding volgt bij één van de colleges van ROC Midden Nederland. Ook diverse spelers van FC Utrecht volgen een MBO-opleiding bij ROC Midden Nederland. Door hun topsportstatus krijgen zij extra studiefaciliteiten.

Leonard Geluk, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland legt uit waarom de samenwerking met FC Utrecht een goede zaak is: “FC Utrecht heeft een motiverende werking in de stad en provincie Utrecht, zo ook op onze studenten. FC Utrecht en ROC Midden Nederland vinden elkaar op het snijvlak van sport en onderwijs, waarbij ze elkaar versterken. Zo krijgen onze studenten, vanuit diverse colleges, de mogelijkheid om in een topsportomgeving mee te werken. Een unieke kans.”

“Niet alleen bij de spelers van FC Utrecht is de ontwikkeling op het gebied van onderwijs belangrijk”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “FC Utrecht hecht ook waarde aan het bieden van ontwikkelingskansen voor jongeren. De club neemt als grootste gemene deler van de provincie een duidelijke plaats in binnen de Utrechtse samenleving. FC Utrecht heeft als doelstelling om herkenbaar te zijn als een betrokken club die wil delen, verbinden en verrassen. Naast de spelers en trainers, die als rolmodellen heel belangrijk zijn om dit uit te dragen, werkt de hele organisatie van FC Utrecht mee aan deze missie. FC Utrecht staat midden in de maatschappij en wil dat de komende jaren sterker laten merken door structurele samenwerking met de maatschappelijke partners.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres