FC Utrecht greep mis op bezoek bij koploper PSV. De Utrechters hielden het tot de blessuretijd spannend, maar op de valreep deelden de Eindhovenaren de genadeklap uit: 3-1.

Handig meegenomen en afgelegd door Sébastien Haller, goed en koelbloedig afgerond door Yassin Ayoub. Met nog twintig minuten te spelen bij de wedstrijd PSV - FC Utrecht in het Philips Stadion komen de Domstedelingen terug tot 2-1 en gloort er dus hoop op tenminste een punt aan de Brabantse horizon voor de bezoekers.

PSV slaat na rust toe
Het is niet alleen die stand op het scorebord die voor hoop zorgt. Dat is ook de verhouding op het veld. Want hoewel PSV in een fase in het begin van de tweede helft tot twee keer toe met ongenadige precisie toeslaat - Luciano Narsingh tikt de 1-0 in en Memphis Depay maakt er 2-0 van - doet FC Utrecht weinig onder voor de koploper van de Eredivisie.

Derde kwart doet FC Utrecht de das om
Die weet het in de eerste helft zelfs vrij eenvoudig op afstand van het doel te houden. PSV krijgt een kans of twee, FC Utrecht ook. Alleen tijdens het derde kwart van de wedstrijd lukt het de Eindhovenaren FC Utrecht heel ver terug te dwingen op eigen helft. Maar in het laatste kwart van de wedstrijd gaat het weer over en weer.

Kansen voor Letschert en Janssen
En komen er kansen, ook voor FC Utrecht. Dat via aanvoerder Willem Janssen nog een behoorlijke mogelijkheid krijgt en via Timo Letschert voor gevaar zorgt. Maar aan scherpte, kracht en een klein beetje geluk schort het in de laatste fase, waardoor doelman Jeroen Zoet te weinig keren echt op de proef wordt gesteld.

Depay gooit wedstrijd in het slot
Als de negentig minuten zijn verstreken en FC Utrecht het slotoffensief nog een laatste impuls wil geven, wordt de wedstrijd beslist. Jeff Hardeveld maakt Depay de bal afhandig, maar doet dat volgens arbiter Danny Makkelie op onreglementaire wijze. Toegegeven; een felle ingreep is het. Maar is het ook een overtreding? Makkelie vindt van wel. Geeft Hardeveld geel en PSV een vrije trap. Die wordt door Depay genomen en hij is het die de bal door de muur van FC Utrecht tegen de touwen doet zwiepen. Daarmee komt aan de Utrechtse hoop op een punt in het Philips Stadion een abrupt einde: 3-1.

PSV - FC Utrecht 3-1 (0-0)
47. Luciano Narsingh 1-0
51. Memphis Depay 2-0
70. Yassin Ayoub 2-1
90+1. Memphis Depay 3-1

Gele kaarten: Jetro Willems (PSV), Willem Janssen, Ramon Leeuwin en Jeff Hardeveld (allen FC Utrecht).

Toeschouwers: 31.000.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.