FC Utrecht leed vanavond (woensdag) op eigen veld een nederlaag. De Graafschap pakte in Stadion Galgenwaard de volle buit: 0-2.

FC Utrecht krijgt ze, meer zelfs nog dan De Graafschap. Maar Vincent Vermeij rondt ze af. En die speelt niet voor de Utrechters, maar voor de ploeg uit Doetinchem. Kansen, daar gaat het over.

Vermeij beslist de partij
Spits Vermeij is zo scherp als een mes in Stadion Galgenwaard. Een minuut of tien voor de break brengt hij de stand op 0-1. Na een vrije trap van de flank valt de bal voor het Utrechtse doel en daar staat Vermeij om de bal het laatste zetje te geven. Een klein kwartier na de pauze slaat hij opnieuw toe. Nathaniel Will zet de bal voor en helemaal vrij staat Vermeij. Hij maakt van de hem geboden kans grif gebruik en kopt de bal de bovenhoek in.

Kansenregen
Het regent zonnestralen in Stadion Galgenwaard. En kansen dus, voor FC Utrecht. Grote kansen, kleinere kansen. Schoten. Kopballen. Alles dat tot het kansenassortiment behoort, passeert de revue. Maar telkens staat ofwel het vizier niet goed afgesteld, ofwel is keeper Hidde Jurjus een sta-in-de-weg. De keren dat de keeper van de Superboeren dat niet is, geeft Ted van de Pavert hem rugdekking. Tot twee keer toe wordt een bal van de lijn gehaald door de Doetinchemmers.

Vers bloed
Er wordt vers bloed in de Utrechtse ploeg gebracht. In de rust komt de aanvallend ingestelde middenvelder Bart Ramselaar erin voor vleugelverdediger Ruben Ligeon. En met nog een minuut of twintig te spelen neemt Rubio Rubin de plaats in van Andreas Ludwig. De kansenregen houdt onverminderd aan, maar de bal? Het is alsof die er niet in wil.

Blik op de KNVB Bekerfinale
Voor FC Utrecht staat zondag de volgende uitdaging op de rol: de finale van de KNVB Beker. Daarin treffen de Domstedelingen in De Kuip Feyenoord. De partij begint om 18.00 uur.

FC Utrecht – De Graafschap 0-2 (0-1)
38. Vincent Vermeij 0-1
59. Vincent Vermeij 0-2

Gele kaarten: Sébastien Haller (FC Utrecht) en Ted van de Pavert (De Graafschap).

Toeschouwers: 19.431.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Filip Bednarek; Ruben Ligeon (46. Bart Ramselaar), Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Andreas Ludwig (71. Rubio Rubin), Patrick Joosten, Willem Janssen; Sébastien Haller, Ruud Boymans.