FC Utrecht bijt zich stuk op Almelose counters

7 december 2014

Laatste thuiswedstrijd van 2014 gaat met 2-4 verloren tegen Heracles Almelo.

Het is FC Utrecht niet gelukt een veldoverwicht tegen Heracles Almelo om te zetten in punten. De Almeloërs counterden zich in Stadion Galgenwaard naar een 2-4 zege.

De laatste goal van de middag, vertelt het verhaal van de wedstrijd. FC Utrecht heeft de blik naar voren gericht, Heracles Almelo prikt aan de andere kant van het veld de bal tegen de touwen. Zo gebeurt het in de blessuretijd van de partij voor de vierde keer. Eén minuut nadat Gévero Markiet de 2-3 heeft binnengewerkt en daarmee de hoop op tenminste een gelijkspel aanzwengelt, slaat Iliass Bel Hassani namens Heracles Almelo meedogenloos toe. Ruimte, kans, goal: 2-4. Einde verhaal, einde wedstrijd.

Te vaak
Het overkomt FC Utrecht in het duel met Heracles Almelo te vaak dat het op die manier wordt geklopt. Al na acht minuten, als de Heraclieden voor het eerst in de buurt van de Utrechtse goal komen, gaat het zo. FC Utrecht regeert, Heracles Almelo scoort. Via Thomas Bruns, in het eerste geval (0-1).

Peterson maakt er 1-1 van
Succes? Dat lijkt zich halverwege de eerste helft dan toch aan te kondigen. Flankspeler Kristoffer Peterson joekelt een bal diagonaal hard tegen de touwen, daarmee tekenend voor de 1-1. Een verdiende treffer, een dikverdiende goal zelfs. En als vier minuten later de bal op de stip wordt gelegd en Yassin Ayoub zich bij de elfmeterstip meldt, staat degene die het scorebord bedient al klaar om de ‘2’ achter de naam ‘FC Utrecht’ in te tikken. Maar Dennis Telgenkamp ronselt de bal uit het doel.

Heracles Almelo leunt achterover
Kort na de pauze volgt dan toch de ‘2’, maar mag die achter ‘Heracles Almelo’ worden ingetikt. Mark-Jan Fledderus zet de bezoekers uit Overijssel tegen de verhouding in op een 1-2 voorsprong. En vanaf dat moment nestelt het team van John Stegeman zich in een denkbeeldige sofa, leunt het achterover en laat het FC Utrecht ten strijde trekken. Dat doen de Utrechters, maar dat doen ze niet effectief genoeg. En Heracles Almelo? Dat heeft aan één uitbraak van Wout Weghorst voldoende om een kwartier voor tijd de 1-3 binnen te werken. De 2-3 van Markiet brengt daarna weer even hoop, maar die wordt door Bel Hassani één minuut later resoluut de kop ingedrukt.

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-4 (1-1)
8. Thomas Bruns 0-1
23. Kristoffer Peterson 1-1
49. Mark-Jan Fledderus 1-2
74. Wout Weghorst 1-3
90+1. Gévero Markiet 2-3
90+2. Iliass Bel Hassani 2-4

Gele kaarten: Ramon Leeuwin, Ruud Boymans (beiden FC Utrecht), Iliass Bel Hassani, Oussama Tannane en Wout Weghorst (allen Heracles Almelo).

Toeschouwers: 15.006.

Scheidsrechter: Tom van Sichem.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Chris Kum, Ramon Leeuwin, Gévero Markiet, Mark van der Maarel; Willem Janssen, Yassin Ayoub, Rubio Rubin; Edouard Duplan, Ruud Boymans (59. Nacer Barazite), Kristoffer Peterson (62. Danny Verbeek).

Opstelling Heracles Almelo:
Dennis Telgenkamp; Milano Koenders, Mike te Wierik, Jeroen Veldmate, Fahd Aktaou; Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns, Mark-Jan Fledderus; Bryan Linssen (46. Joey Pelupessy), Wout Weghorst (87. Denni Avdic), Oussama Tannane.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres