Edouard Duplan wint Di Tommaso Trofee

3 mei 2012

Edouard Duplan is door de supporters uitgeroepen tot beste speler. Hij kreeg de Di Tommaso Trofee van Audrey di Tommaso.

Na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse is Edouard Duplan door de supporters uitgeroepen tot beste speler van het jaar. Hij kreeg de Di Tommaso Trofee uitgereikt door Audrey di Tommaso, de weduwe van David. Op de tweede plaats eindigde Nana Asare en Alje Schut werd derde.

Duplan is de opvolger van Nana Asare die de prijs vorig seizoen won. Jean-Paul de Jong was in 2006 de eerste speler die de prijs uit handen van Audrey di Tommaso mocht ontvangen. Daarna volgden Michel Vorm (2007), Gregoor van Dijk (2008), Michael Silberbauer (2009) en Dries Mertens (2010). De prijs voor de beste speler van het seizoen bestond al jaren. David di Tommaso won in 2005 de prijs. Toen de Fransman overleed, is zijn naam verbonden aan deze ereprijs.

De prijs van de beste speler is een jaarlijks eerbetoon van de SupportersVereniging aan de spelersgroep. "Met veel plezier organiseren we ieder jaar de verkiezing van de Di Tommaso Trofee", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de SupportersVereniging FC Utrecht. "Dit is echt een prijs van de supporters en dat Audrey deze jaarlijks komt uitreiken is grandioos. De manier hoe FC Utrecht met de erfenis en zijn familie van David di Tommaso omgaat, vinden we zeer bewonderenswaardig."

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht sprak na de uitreiking zijn waardering uit voor de organisatie van de Di Tommaso Trofee. "Als de spelers de waardering van de eigen supporters krijgen, is dat een meerwaarde van een prijs", zegt Van Schaik. "Ook de manier hoe David nog bij onze supporters voortleeft is hartverwarmend. Onze eeuwige nummer vier zullen we nooit vergeten. de prijs van de SupportersVereniging is hier een bewijs van", zegt Van Schaik.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres