Duplan: 'Knokken, dan komt het goed'

3 december 2014

Aanvaller van FC Utrecht hoopt op weerzien met publiek in Stadion Galgenwaard.

Na maandenlang te hebben gerevalideerd, maakte Edouard Duplan afgelopen weekend zijn eerste Eredivisiespeelminuten van dit seizoen. De Franse aanvaller van FC Utrecht liet zich in het met 5-1 gewonnen uitduel met NAC Breda direct gelden, door onder meer een doelpunt te maken.

“Ik had zelf verwacht dat er bij die eerste goal veel door me heen zou gaan”, zegt Duplan over zijn treffer in Breda. “Al die maanden revalideren, die lange, moeilijke tijd. Maar dat was niet het geval. Als ik daar nu op terugkijk, vind ik dat best apart. Ik was alleen maar bezig met dát doelpunt. Een gevoel van opluchting. Niet zozeer voor mezelf, maar wel voor de ploeg. Ik was heel blij.”

'Tien maanden naar uitgekeken'
De Fransman hoopt zondag opnieuw te spelen. Die dag neemt FC Utrecht het in eigen huis op tegen Heracles Almelo. “Met het publiek heb ik een speciale band. Tijdens de vorige thuiswedstrijd, tegen SC Cambuur, waren de omstandigheden er niet naar dat ik al kon invallen”, vertelt de Fransman. “Nu hoop ik wél te spelen. Naar dat moment heb ik tien maanden uitgekeken. Al die maanden, als we een wedstrijd speelden, moest ik vanuit de tribune toekijken. Je wilt niet weten hoe moeilijk dat is. Ik heb dan zo veel spanning in mijn lijf. Dat ik nu weer op het veld mag staan, geeft mij heel veel vreugde. Ik heb me al die maanden vastgehouden aan dat ene moment. Aan die terugkeer in Stadion Galgenwaard. Nu is het zover. Het voelt alsof ik terug thuis kom.”

Knokken, dat is het devies
“De wedstrijd tegen Heracles Almelo is voor ons een heel belangrijke”, gaat Duplan verder. “Wij zijn goed bezig. Als wij lekker in ons vel zitten, kunnen we tegen ieder team drie punten pakken. We moeten knokken. Net zoals we dat tegen NAC deden. Doen we dat, dan heb ik er vertrouwen in dat het goed komt.”

Kom ook kijken!
Kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en Heracles Almelo zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je -HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 12.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres