Jong FC Utrecht pakte vanavond (maandag) drie punten in De Vliert. In ‘s-Hertogenbosch was de ploeg van trainer/coach Robin Pronk met 1-4 te sterk voor Jong Brabant United.

De Twee Minuten van de Waarheid. Dat zijn het, met een beetje gevoel voor dramatiek gesteld, in de slotfase van de wedstrijd Jong Brabant United - Jong FC Utrecht. In wedstrijdminuut 85, bij een 1-2 stand, meldt verdediger Vincent van Hoof van de Brabantse equipe zich bij een vrije trap. Om de bal vervolgens, vanaf zeker twintig meter, hard tegen de paal te schieten. Bijna de gelijkmaker. Twee minuten later stuift Erwin de Groot met de handen in de lucht richting zijn ploegmakkers. De middenvelder van Jong FC Utrecht omspeelt keeper Bradly van der Meer na een puntgave steekpass van Sofyan Amrabat en beslist de partij: 1-3.

Spannend
Spannend, dat is het dus heel lang op het kunstgrasveld van De Vliert, de thuishaven van FC Den Bosch. Maar invaller De Groot beslist de pot en twee minuten later doet de eveneens ingevallen Bram van Eijk een extra duit in het doelpuntenzakje. Na een voorzet van Hamza Boukhari - ook al ingevallen - schiet Van Eijk, op z’n negentiende verjaardag nota bene, met zijn eerste balcontact van de partij de 1-4 binnen.

Flinke score
En zo kan het dat er uiteindelijk een flinke score op het Bossche bord staat. Een verdiende score, ook. Maar wel één die moeizaam tot stand komt. Daar heeft het trouwens lang niets van weg, dat het zo lang spannend blijft. Jong FC Utrecht begint namelijk sterk aan de partij. Controleert, domineert. En komt dankzij een puike goal van Patrick Joosten op voorsprong. De linksbuiten trekt naar binnen en krult halverwege de eerste helft vanaf de punt van het strafschopgebied de bal in de verre hoek (0-1). Een beauty.

Gelijkmaker
Maar nog voor de rust maken de Brabanders er 1-1 van. Een voorzet gaat aan velen voorbij, maar niet aan spits Regino Cicilia, die bij de tweede paal opduikt. De boomlange aanvaller van RKC Waalwijk tikt de bal van dichtbij in het door Filip Bednarek verdedigde doel en bepaalt daarmee de ruststand op 1-1.

Amrabat glijdt weg, maar scoort
Een kwartier is de tweede helft bezig als Amrabat voor de tweede Utrechtse voorsprong tekent. Hij verzilvert, ondanks het feit dat hij wegglijdt met z’n standbeen, een strafschop die wordt gegeven nadat Okan Özcelik een overtreding begaat op de mee naar voren gekomen rechtsback Giovanni Troupée (1-2). Jong FC Utrecht leidt vanaf dat moment, maar lang blijft het spannend. De oogst is niettemin een fijne: vier goals voor, één tegen: drie punten.

Jong Brabant United - Jong FC Utrecht 1-4 (1-1)
24. Patrick Joosten 0-1
36. Regino Cicilia 1-1
60. Sofyan Amrabat (strafschop) 1-2
87. Erwin de Groot 1-3
89. Bram van Eijk 1-4

Gele kaarten: Vincent van Hoof, Okan Özcelik (beiden Jong Brabant United) en Sylla Sow (Jong FC Utrecht).