David Jensen is Junior Tigers Speler van de Maand

17 februari 2017

Keeper krijgt meeste stemmen en wordt tot de allerbeste FC Utrecht'er van de maand januari gekozen door de jongste supporters van de club. 

David Jensen is door de Junior Tigers verkozen tot állerbeste speler van de maand januari. Met zijn flitsende reddingen maakte de Deen kennelijk veel indruk op de kidsclubleden. Onder anderen Jasha Fox (8 jaar) uit Utrecht vond dat Jensen de beker als geen ander verdiende. Uit de vele stemmers was Junior Tiger Jasha uitgekozen om deze award persoonlijk aan de doelman te overhandigen.

In de volle zon stond Jasha afgelopen woensdag met zijn moeder bij Sportcomplex Zoudenbalch te wachten op de Deense goalie van FC Utrecht. Een exclusieve meet & greet met zijn idool stond op het punt van beginnen. Spannend? Zeker weten! Maar voorbereid was Jasha absoluut.

De lange goalie van FC Utrecht steekt zijn hoofd om de hoek van het kantoor waar Jasha heeft plaatsgenomen. “Ready?” lacht Jensen. “Ik spreek nog een klein beetje Nederlands. Wordt steeds beter.” Geeft helemaal niks, want teammanager Marcel Mul zit er ook bij. Hij fungeert die woensdagmiddag voor even als tolk.

“Who is my best friend of FC Utrecht? Right?” vertaalt Jensen wanneer Jasha vraagt naar zijn beste vriend van FC Utrecht. Hoewel hij met iedereen uit zijn team goed op kan schieten, laat de goalie weten dat zijn landgenoot Kevin Conboy toch wel degene is die hij het beste kent. Hij heeft hem erg geholpen toen hij vorig jaar zomer Denemarken inwisselde voor Nederland.

Daarnaast was Jasha ook geïnteresseerd naar hoe je een professionele voetballer wordt. Een beetje geluk, talent en vooral veel zelfdiscipline benoemt Jensen. En als keeper? Daarvoor moet je vooral groot en sterk zijn. Hij houdt zijn hand op naar Jasha, die zijn hand tegen zijne plaatst. “You will grow, don’t you worry!”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres