Cyriel Dessers: "Alles klopt bij FC Utrecht"

1 juni 2017

Nieuwe aanwinst onder de indruk van Domstedelingen

Op de eerste dag van juni tekende een uiterst tevreden Cyriel Dessers zijn contract bij FC Utrecht. Dessers tekende voor drie seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen. FCUtrecht.nl sprak met de 22-jarige speler die het afgelopen seizoen furore maakte bij NAC Breda.

Dessers kan zijn geluk niet op. Zittend in het zonnetje op de hoofdtribune in Stadion Galgenwaard spreekt zijn gevoel boekdelen: ‘’Ik ben heel gelukkig dat ik bij deze club getekend heb. Alleen al de aankomst in het stadion, is iets dat veel indruk op me maakt. Ik kan niet wachten om hier te spelen.

Vele kapers op de kust
Gevraagd naar waarom FC Utrecht de voorkeur genoot, boven tal van andere geïnteresseerden ploegen, geeft de 22-jarige Belg aan dat het gevoel bij de Domstedelingen klopte: ‘’Er waren veel ploegen uit binnen- en buitenland die interesse toonden, maar ik heb op geen enkel moment getwijfeld. FC Utrecht was mijn eerste keus en daar ben ik niet meer van af gestapt.’’

Een belangrijk element dat de doorslag gaf in zijn keuze was trainer Erik ten Hag: ‘’Het is een prachtige club, met een fantastische ploeg. Ik weet dat ik onderdeel ga uitmaken van een heel goed en ambitieus team. Het is mooi dat ik de kans krijg om één van de spitsposities van de FC in te vullen. Buiten dat had ik veel goede dingen gehoord over de trainer. Kort na het gesprek dat ik met ten Hag had, wist ik dat ik met hem wilde samenwerken. Alles bij FC Utrecht klopt.’’

Europees voetbal
Dessers vertrekt deze week voor een korte vakantie, maar zou het liefst nu al de voetbalschoenen aantrekken: ‘’Ik vind het alleen maar lekker dat we vroeg beginnen. Ik heb de laatste play-off ronde en groepsfase van Europa League al eens meegemaakt met Lokeren. Ik ken het gevoel van avontuur en weet hoe mooi het is. Ik hoop dat ik bij FC Utrecht veel vertrouwen krijg van de supporters en dit kan terugbetalen in goede prestaties en goals. Ik weet hoe belangrijk de club voor hen is.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres