Complimenten maar geen punten vrouwenteam

30 augustus 2007

Complimenten waren er na afloop voor de ploeg van trainer Maria van Kortenhof. Haar collega Ed Engelkes van AZ erkende tijdens de persconferentie dat zijn team eigenlijk meer had gekregen dan het verdiende.

Ondanks de 0-2 nederlaag liet FC Utrecht een goede indruk achter op sportcomplex Zoudenbalch, waar liefst 1800 toeschouwers op de seizoensouverture waren afgekomen. De vrouwen van FC Utrecht toonden inzet, hadden veruit het meeste balbezit en lieten verzorgd voetbal zien. Het ontbrak alleen nog aan doelpunten tegen een tegenstander die samen met FC Twente gezien wordt als favoriet voor de titel. Een tegenstander ook die donderdagavond heel efficient met de mogelijkheden omging. Daarin zat het verschil.

Al na drie minuten spelen moest FC Utrecht keeper Angela Christ de bal uit het net halen. Enkele minuten na die vroege domper ging een inzet van AZ net voorlangs. Daarna gooide FC Utrecht de schroom van zich af. De ploeg zette meer druk, zonder dat dit echt uitgespeelde kansen opleverde. Manon van den Boogaard zette goed door, maar haar uithaal werd gekeerd. Ook op het schot van Judith Kuipers richting kruising had de keeper van AZ een antwoord. Het spel lag lange tijd stil omdat AZ speelster Afra Walden geblesseerd geraakt was. Zij moest uiteindelijk per brancard van het veld. Na dat oponthoud raakte een inzet van Mandy Versteegt van FC Utrecht nog de lat. 

In de tweede helft vervolgde de thuisclub de jacht naar de gelijkmaker Twee opeenvolgende hoekschoppen van Van den Boogaard zorgden voor gevaar. AZ keeper Loes Geurts reageerde echter alert op de kopbal van Anouk Hoogendijk. Door de aanvallende intenties van FC Utrecht ontstond er meer ruimte voorin voor AZ. Daar profiteerde vlak voor tijd de ingevallen Latoya Mitchill van. Zij kon alleen op het doel afgaan en de wedstrijd definitief beslissen.

’Die tweede treffer kan vallen, maar de eerste mag niet’, vond Maria van Kortenhof. ‘We wisten dat we niets weg mochten geven tegen de snelle spitsen van AZ en dat gebeurt dan toch. Dat wordt op dit niveau direct afgestraft.  Hoewel het resultaat teleurstellend is, geeft de uitvoering wel reden tot optimisme. Ik zie zeker groeimogelijkheden.’ Ze toonde zich ook verheugd over de belangstelling van de aanhang van FC Utrecht voor de eerste wedstrijd van het vrouwenteam. ‘Jammer dat we ze geen overwinning hebben kunnen geven, maar we hopen dat ze ons blijven steunen.’

Volgende week speelt het vrouwenteam van FC Utrecht in Tilburg tegen Willem II.

Opstelling FC Utrecht: Angela Christ, Judith Kuipers (65. Miranda Loeff), Miranda Verrips, Anouk Hoogendijk, Manon van den Boogaard, Gilanne Louwaars, Mandy Versteegt, Renee de Vries, Tessa Oudejans, Shirley Smith (80. Denise van Vliet), Roos Kwakkenbos

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres