De Solar Store en FC Utrecht sluiten overeenkomst

8 juni 2017

Energieneutrale Galgenwaard levert energie voor 300 Utrechtse huishoudens

De Solar Store wordt per direct onderdeel van het netwerk van FC Utrecht. Om de duurzame ambities van FC Utrecht en Stadion Galgenwaard te realiseren zijn 3380 zonnepanelen door De Solar Store op het dak van het voetbalstadion geplaatst.

Deze zonnepanelen wekken samen ten minste 817.000 Kwh stroom per jaar op, die direct wordt afgegeven aan het openbare net. Hierdoor is het stadion energieneutraal en genereert het voldoende elektriciteit voor bijna 300 Utrechtse huishoudens. Dit is een belangrijke stap in de richting van de ‘healthy phygital experience’ die Stadion Galgenwaard wenst te zijn.

Op naar een nog gezondere toekomst voor mens en milieu’
“Dat de zon voor niets op gaat weet iedereen, maar nu moet iedereen daar nog iets mee doen," geeft Commercieel Directeur Joe van Dijk van De Solar Store aan. ‘‘De zon levert een onuitputtelijke bron van energie. Daarmee is zonne-energie zeer duurzaam en schoon. We hebben zonlicht genoeg, ook in Nederland. Zo kunnen we met zonnecellen al snel veel elektriciteit opwekken.’’

Van Dijk over de overeenkomst met FC Utrecht: ‘’FC Utrecht is een mooie club waar we met veel plezier onze zonnepanelen hebben mogen plaatsen. Dat we daarbij een bijdrage willen leveren aan de club is voor ons dan ook vanzelfsprekend, maar vooral willen we samenwerken aan een nog gezondere toekomst voor mens en milieu."

‘De eerste stappen naar verduurzaming van het stadion zijn gezet’
Director of Sales Dönüs Coban van FC Utrecht is zeer verheugd over de samenwerking. “Ruim een jaar geleden hebben we samen met de stadioneigenaar het traject opgestart om het stadion te verduurzamen. Het plaatsen van zonnepanelen op een ingewikkelde dakconstructie, zoals op Stadion Galgenwaard, is geen sinecure. We hebben veel partijen gesproken. Met De Solar Store was er direct een klik en het vertrouwen dat ze de opdracht konden klaren. Dat vertrouwen is terecht gebleken.”

Wilt u meer informatie over De Solar Store en de mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen? Bezoek dan de website.
 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres