23 april was grote finale IT4Kids actiemaand

24 april 2017

Onderonsje tussen twee grote partners speciaal voor kinderen

Deze maand lanceerde stichting IT4Kids, initiatief van Infotheek, een actiemaand bij FC Utrecht. Tijdens deze maand worden supporters en bedrijven geënthousiasmeerd  (de waarde van) afgeschreven ICT-hardware aan de stichting te doneren. Met het restwaardebedrag steunt IT4Kids jeugdsportprojecten, waaronder de Richard Krajicek Foundation en Schooljudo.
 
Ook Tele2 draagt haar steentje bij
Connectiviteitspartner van FC Utrecht droeg bij aan de naamsbekendheid van de stichting door eenmalig haar shirtsponsorschap aan Stichting IT4Kids te schenken, dat daarmee op de rug van het tenue te zien was.

Barry Wissink, Managing Director zakelijke markt van Tele2: ”Het afgelopen seizoen hebben we onze traditie voortgezet met het uitlenen van onze rugpositie aan goede doelen die een plekje in de spotlight verdienen. Wij willen graag dat alle kinderen in Nederland de mogelijkheid hebben om te sporten, dus lenen wij voor deze wedstrijd graag onze positie uit aan IT4Kids.”

Commercieel Directeur van FC Utrecht Martijn Standaart vult aan: “Met zo’n onderonsje van twee van FC Utrecht haar grootste partners kun je niet anders dan zeer tevreden zijn."
 
De business relaties van FC Utrecht werden op ludieke wijze betrokken middels een VR-beleving: aan de hand van een VR-bril werd iedereen meegenomen in het verhaal van IT4Kids. Ongetwijfeld gaan bedrijven die, binnenkort of in de toekomst, hun hardware vervangen aan de stichting denken. Iedereen die het initiatief wil ondersteunen, maar zelf geen zeggenschap over hardware heeft kan een collega, werkgever of relatie attenderen op deze site.
 
Naast deze VR-actie was IT4Kids ook zichtbaar via LED-boarding, in het programmaboekje, op de stadion schermen en met de vlaggenparade bij de oploop van de spelers: kinderen in diverse verschillende sporttenues symboliseerden het belang van sportplezier voor kinderen, de boodschap die IT4Kids en FC Utrecht deze maand gezamenlijk willen uitdragen. Een boodschap die werd versterkt door de supporters van de club, die zelf het initiatief namen tot plaatsen van een spandoek met ’Alle kinderen moeten kunnen sporten’.
 
Over IT4Kids
Sinds de oprichting in 2013 zet Stichting IT4Kids zich in voor kinderen die om financiële of gezondheidsredenen niet kunnen sporten. IT4Kids stelt bedrijven en organisaties in staat afgeschreven hardware te doneren. De restwaarde van deze hardware wordt via IT4Kids voor 100% gedoneerd aan organisaties of projecten die bijdragen aan de fysieke, cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen – veelal middels sportactiviteiten. Via dit mechanisme wil IT4Kids samen met haar partners de komende 2 jaar minimaal 50.000 kinderen aan het sporten en bewegen krijgen. De Richard Krajicek Foundation en Schooljudo zijn aangewezen als primaire partners voor 2017.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres