Brilstand bij trainingspartij

8 augustus 2016

Reserves van FC Utrecht en Feyenoord houden elkaar in evenwicht: 0-0.

Een trainingspartij tussen de reserves van FC Utrecht en die van Feyenoord eindigde vanmiddag (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch in 0-0. Het was een ingelaste partij, die in beslotenheid werd gespeeld vanwege het feit dat het op korte termijn – het duel werd donderdag ingepland – niet mogelijk is een vergunning voor het spelen van een wedstrijd met publiek aan te vragen.

Van voet naar voet gaat het Derbystar-leer, en in hoog tempo ook. De reserves van FC Utrecht – een mix van spelers van het eerste team, de beloftenploeg en de O19 – laten goed voetbal zien tegen de Feyenoord Reserves, die te gast zijn in de Domstad.

Kansen
Kansen levert dat diverse op. Twee heel grote alleen al in de blessuretijd van de tweede helft. Jan-Arie van der Heijden voorkomt dan een tegentreffer voor de Rotterdammers door een door Kristoffer Peterson ingebrachte bal van de doellijn te halen. Een minuut later, bij wat de laatste mogelijkheid van de partij blijkt te zijn, kopt Sean Klaiber vanuit een lastige hoek goed op doel, maar staat keeper Justin Bijlow in de weg.

Bijlow op z’n post
Dat doet de jeugdinternational van Feyenoord’s reserveteam eerder tijdens de tweede helft ook als Sylla Sow op hem afkomt. De spits van de Utrechters onderneemt een doelpoging, maar stuit halverwege de tweede helft op Bijlow. Tien minuten later overkomt Ali Ulusoy hetzelfde; een reflex van de keeper maakt zijn inzet onschadelijk.

Paal
Eén keer moet Bijlow het antwoord van één van de Utrechtse voorwaartsen schuldig blijven. Dat is na een klein halfuur spelen. Gyrano Kerk komt dan op over rechts en schiet de bal in de verre hoek tegen de paal aan. Het leer stuitert terug het veld in, maar gaat dan net voorbij aan de mee opgekomen Peterson.

Jensen keert inzet Tapia
FC Utrecht’s doelman? Ook die wordt aan het werk gezet. Minder vaak dan zijn collega aan de overkant, maar de Deen staat er op het moment dat het moet. Na dik dertig minuten spelen bijvoorbeeld. Dan snoept Renato Tapia de bal af van Jelle de Lange en gaat de Peruviaan recht af op het doel. Jensen tikt met een uiterste krachtinspanning de door de Zuid-Amerikaan geschoten bal uit de verre hoek.

sc Heerenveen-uit, FC Dordrecht-thuis
Voor FC Utrecht’s eerste elftal krijgt de Eredivisiejaargang vrijdag een vervolg. Die dag staat er voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. De beloftenploeg speelt over een week een wedstrijd. Op maandag 15 augustus is FC Dordrecht te gast in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht Reserves – Feyenoord Reserves 0-0 (0-0)

Opstelling FC Utrecht Reserves:
David Jensen; Sean Klaiber, Rick van der Meer, Jelle de Lange, Tafari Moore; Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas (62. Junior van der Velden), Hamza Boukhari (66. Sylla Sow), Nacer Barazite (62. Ali Ulusoy); Gyrano Kerk (83. Jan Willem Tesselaar), Kristoffer Peterson.

Opstelling Feyenoord Reserves:
Justin Bijlow; Bart Nieuwkoop, Wessel Dammers (77. Faris Hammouti), Jan-Arie van der Heijden, Bert Koomen; Marko Vejinovic, Renato Tapia, Simon Gustafson; Steven Berghuis, Michiel Kramer, Bilal Basacikoglu (72. Emil Hansson).

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres