Met twee doelpunten heeft FC Utrecht O17-aanvaller Anthony Berenstein Nederland onder 17 jaar in het eerste duel in de eliteronde voor plaatsing voor het EK in Malta deze zomer, langs Oostenrijk geschoten. Het werd 2-1.

Nederland kwam na 66 minuten spelen op achterstand, maar lang duurde dit niet. Krap vijf minuten na het openingsdoelpunt schoot Berenstein een fraai ingeschoten vrije trap achter de Oostenrijkse doelman. Diep in blessuretijd was het weer raak voor de rappe aanvaller van FC Utrecht. Een voorzet van PSV’er Kenneth Paal werd door Berenstein tot doelpunt verwerkt.

Zaterdag komt Nederland onder 17 jaar weer in actie. Om 17.00 uur is Zweden de tegenstander, dat het eerste groepsduel met 3-0 verloor van Frankrijk. Dinsdag staat Berenstein met zijn land tegenover Les Bleus.

Nederland – Oostenrijk (0-0) 2-1

Scoreverloop: 66. Prokop 0-1, 71. Berenstein 1-1, 80+3 Berenstein 2-1

Gele kaart: Van de Beek

Opstelling Nederland: Yanick van Osch, Hidde Ter Avest, Keziah Veendorp, Calvin Verdonk, Wellington Verloo, Donny van de Beek, Marlon Slabbekoorn (64. Kenneth Paal), Jari Schuurman, Steven Bergwijn (75. Abdelhak Nouri), Dani van der Moot en Anthony Berenstein (80+4 Segun Owobowale).