Jong FC Utrecht heeft vanmiddag (dinsdag) een zwaarbevochten zege geboekt in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rot Weiss Oberhausen. De Utrechtse talenten waren in Stadion Niederrhein met 1-2 te sterk voor de Regionalliga West-ploeg.

In Oberhausen, daar zijn ze best wat gewend. Met een onderkomen dat pal naast de snelweg ligt, kijken ze daar niet zo snel op van een op hoge snelheid voorbijflitsend gevaarte. Maar wat Rodney Antwi laat zien op het veld van Stadion Niederrhein, daar valt menig Duitse mond van open. De flankspits van Jong FC Utrecht zet na 34 speelminuten een rush in van heb ik jou daar, passeert drie Duitse verdedigers alsof die er niet staan en legt de bal vervolgens in het netje achter doelman Thorben Krol: 1-2.

Op z’n kop
Het is de wedstrijd op z’n kop, op dat moment. Want het moet gezegd: het is Rot Weiss Oberhausen dat de touwtjes in handen heeft tijdens de eerste helft. De ploeg uit de Regionalliga West combineert een aardig tempo met bijzonder veel fysieke kracht en dat blijkt voor Jong FC Utrecht moeilijk te behappen. Dat het Utrechtse beloftenteam na twee minuten al tegen een achterstand aankijkt door een afstandsschot van Kevin Krystofiak is dan ook allesbehalve een toevalligheid (1-0).

Zorgvuldig
Maar met de twee kansen die Jong FC Utrecht voor de rust krijgt, gaat het team van trainer/coach Robin Pronk uiterst zorgvuldig om. Nog voordat Antwi een beauty van een doelpunt maakt, is het Sylla Sow die tot scoren komt. Na een half uur spelen neemt hij de bal vanaf een meter of tien op de slof en legt hij keeper Krol in de luren: 1-1.

Op het tandvlees
Wat in de tweede helft volgt, is een mooie, sportieve strijd. Waarin Jong FC Utrecht op resultaat speelt en met man en macht de 1-2 voorsprong verdedigt tegen een nog altijd sterk Rot Weiss Oberhausen. Dat zet flink aan, maar komt op een schot van Ferdi Acar op de paal na niet echt tot kansen. Het is op het tandvlees, maar Jong FC Utrecht trekt de zege over de streep.

Jong FC Groningen-uit
En dat is prettig, al is het maar voor het goede gevoel dat de overwinning bezorgt in aanloop naar de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Daarin is aanstaande maandag Jong FC Groningen de tegenstander; een directe concurrent van de Utrechters in de strijd om plaatsing voor de Tweede Divisie.

Rot Weiss Oberhausen – Jong FC Utrecht 1-2 (1-2)
3. Kevin Krystofiak 1-0
30. Sylla Sow 1-1
35. Rodney Antwi 1-2

Gele kaarten: Lukas Hansen (Rot Weiss Oberhausen) en Darren Rosheuvel (Jong FC Utrecht).