Beloften spelen laatste duel in Zwolle

16 december 2013

Jong FC Utrecht sluit het kalenderjaar af met een oefenwedstrijd in Zwolle. Het duel begint om 18:30 uur.

Jong FC Utrecht heeft inmiddels winterstop in de Beloftencompetitie. In het jaar 2013 rest nog één wedstrijd; een oefenduel tegen Jong PEC Zwolle. Trainer Ab Plugboer ziet dat zijn ploeg stappen aan het maken is. In de wedstrijd van vorige week speelde Jong FC Utrecht met 1-1 gelijk tegen koploper Feyenoord.

“Qua spel ben ik tevreden, maar aan het resultaat heb ik een onbevredigend gevoel over gehouden”, vertelt Ab Plugboer. “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd met veel druk op de bal, zoals dat heet. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden zijn de individuele fouten achterwege gebleven. Dat we dan toch gelijkspelen tegen Feyenoord is jammer. Het klinkt zo logisch, maar de kansen die we krijgen moeten we ook afmaken.”

Ontwikkeling
Trainer Plugboer benadrukt dat het hem niet zozeer om het resultaat gaat bij zijn ploeg, maar om de manier van spelen en de ontwikkeling van spelers. “Het gaat om opleiden bij de beloften”, zegt de trainer. “Durf fouten te maken. Dat zeggen we ook tegen de spelers. Daar leer je echt van. Ik ben blij dat het team en ook de spelers zich aan het ontwikkelen zijn. Dat geeft perspectief naar de tweede helft van de competitie.”

Het oefenduel tegen PEC is volgens de trainer van de Utrechtse beloften niet zomaar een wedstrijd. “Deze wedstrijden hebben we hard nodig. Spelers moeten door tegen kwalitatief goede tegenstanders te spelen beter worden. Mijn jongens hebben een doel voor ogen en dat is uiteindelijk in het stadion te spelen. Dan wordt een wedstrijd tegen Jong PEC Zwolle ineens een belangrijke wedstrijd, omdat dit bijdraagt in hun ontwikkeling.”

De oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle begint maandagavond om 18:30 uur in het IJsseldelta stadion in Zwolle.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres