De Utrechtse beloften hebben de thuiswedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk met 0-3 verloren. De nederlaag kwam tot stand door persoonlijke fouten in de verdediging van FC Utrecht. Door het verlies duikelt FC Utrecht naar de derde plaats in de Beloftencompetitie Divisie A. RKC passeert FC Utrecht. De ploeg startte met acht spelers van het eerste elftal in de basis. Alleen Jordi Balk, Yannick Corti en Elroy Pappot waren spelers van de beloftenselectie. FC Utrecht begon niet goed aan het duel. Zonder overtuiging werd het team door de gasten onderdruk gezet. In de eerste helft kreeg FC Utrecht geen enkele kans en werd het zelfs niet gevaarlijk.

0-1
De eerste goal van het duel viel na een kwartier. Gelegenheidsrechtsback Marcus Nilsson werd aan de kant gezet door Fuhrgill Zeldenrust. Zijn voorzet ging over doelman Jeroen Verhoeven heen en Dennis Lemke kon vrij inkoppen bij de tweede paal, 0-1. FC Utrecht probeerde na de goal iets terug te doen, maar was te slordig. Bovendien gaf RKC niets weg.

Goede bedoelingen
In de rust kwam Esmat Shanwary in de ploeg voor Leon de Kogel, die wat last van zijn schouder had. Met goede bedoelingen begon FC Utrecht aan het tweede bedrijf in de jacht op de gelijkmaker. Een gevaarlijke vrijetrap van Yannick Cortie en een afstandsschot van Johan Mårtensson brachten niet de 1-1. Ook een schot van Nilsson spatte uiteen op de paal. De poging van de Zweed werd overigens afgefloten wegens buitenspel.

0-2
Na een uur spelen viel de tweede treffer voor de gasten. Jordi Balk verspeelde ongelukkig de bal aan de rechterkant. Zeldenrust kon in het vervolg de bal onder Verhoeven door schuiven en de 0-2 aantekenen.

0-3
Vijf minuten later was het diezelfde Zeldenrust die de deur voorgoed in het slot gooide. Doelman Verhoeven liet op onverklaarbare wijze een terugspeelbal van zijn voet af stuitteren. De linker aanvaller uit Waalwijk was attent en schoot de bal in het doel.

Penalty
Een kwartier voor tijd dreigde een nog grotere nederlaag. Kai Heerings haalde Dennis Lemke onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Koekoek gaf een penalty en een gele kaart aan Heerings. Aanvoerder Hafid Salhi ging achter de bal staan, maar schoot deze na het fluitsignaal over het Utrechtse doel.

Door de nederlaag gaat RKC Waalwijk FC Utrecht voorbij in de Beloftencompetitie Divisie A. Utrecht staat nu derde. Het was de enige wedstrijd die maandagavond in de hoogste divisie van de beloften werd gespeeld.