De beloftenploeg van FC Utrecht speelde vanavond (dinsdag) met 1-1 gelijk tegen GVVV. In de vriendschappelijke wedstrijd werden beide doelpunten in de beginfase van de tweede helft gescoord.

Ineens gaat het hard. De tweede helft van de wedstrijd GVVV - Jong FC Utrecht is nog maar net begonnen, of het is raak. Aanvaller Sylla Sow van de Utrechtse beloftenploeg wordt in het zadel geholpen door GVVV-invaller Ayoub Boubakari, voormalig jeugdspeler van FC Utrecht. Goed, Sow krijgt de bal dus op een presenteerblaadje. Maar de goal komt hem volledig toe. Goede solo, goed de rust bewaard, goed in de verre hoek geplaatst: 0-1.

Kort genieten
Van die voorsprong, waarvoor de Utrechtse talenten 47 minuten hebben geknokt, kan de ploeg van trainer/coach Robin Pronk maar kort genieten. Een minuut of anderhalf, om precies te zijn. Invaller Roy Talsma werkt dan bij de eerste paal de bal binnen en de stand is weer gelijk: 1-1.

Passende score
Het is een score die op de bordjes blijft staan aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis en een uitslag die bij de wedstrijd past, bovendien. De eerste helft kenmerkt zich door hoog tempo, korte passes, maar weinig kansen. Na de rust is het heel anders. Wordt de bal door beide ploegen wat meer in de diepte gespeeld en zijn er meer kansen; en twee treffers dus.

Jongelingen
Jong FC Utrecht, sowieso al een jong team natuurlijk, is met name na de break extra jeugdig als er speelminuten zijn voor de A-junioren Virgil Smith en Jesse van Baal, die tegen GVVV’s relatief gelouterde ploeg zo net als Tijn Wicherink – hij speelt in de eerste helft – waardevolle ervaring kunnen opdoen.

GVVV - Jong FC Utrecht 1-1 (0-0)
48. Sylla Sow 0-1
50. Roy Talsma 1-1