Beloften beginnen met zege in Divisie B

8 december 2014

Jong FC Utrecht wint op eerste speeldag van nieuwe competitie uit van Jong ADO Den Haag (1-2).

De beloftenploeg van FC Utrecht is uitstekend van start gegaan in Divisie B. Tijdens de eerste speelronde van de nieuwe competitie waren de Utrechtse talenten vanavond (maandag) in het Kyocera Stadion met 1-2 te sterk voor Jong ADO Den Haag.

Ineens is er voor Jeroen Verhoeven werk aan de winkel. In de slottellen van de wedstrijd wordt de goalie van Jong FC Utrecht onder vuur genomen door achtereenvolgens Mitchell Weissenberg en Papito Merencia. En tot twee keer toe pareert de Utrechtse sluitpost de Haagse inzetten. Daardoor wordt Jong FC Utrecht een late gelijkmaker, die alles behalve verdiend zou zijn geweest, bespaard. En gaan de punten dus mee naar de Domstad.

Utrechters bovenliggende partij
Jong ADO Den Haag mag dan de thuisspelende ploeg zijn, het is in het Kyocera Stadion Jong FC Utrecht dat de lakens op het kunstgrasveld uitdeelt. Met bij vlagen erg sterk positiespel en fraaie combinaties banen de Utrechtse talenten zich met enige regelmaat een weg door de Haagse linies.

Weergaloos wippertje levert 1-0 op
Toch is het Jong ADO Den Haag dat met een voorsprong de kleedkamers opzoekt halverwege. Na 23 minuten komen de Hagenaars als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en waar velen denken dat de doorgebroken Sergio Calor de bal breed gaat leggen op een teamgenoot, tovert hij een stiftbal uit zijn hoge hoed. Het met veel gevoel geproduceerde wippertje vliegt over Verhoeven heen en eindigt onder de lat, tegen de touwen: 1-0.

El Aissati krult gelijkmaker binnen
Amper tien minuten na de rust maakt Jong FC Utrecht de gelijkmaker. Vanaf een meter of twintig draait Nassir El Aissati de bal vanuit een vrije trap in de hoek van het doel. Keeper Robert Zwinkels kijkt, als ware aan de grond genageld, toe hoe het net bolt: 1-1.

Verdiende 1-2 
Jong FC Utrecht trekt de teugels vanaf dat moment zo mogelijk nog strakker aan, met kansen als gevolg en uiteindelijk nog een winnend doelpunt als resultaat. Een kwartier voor tijd valt de bal ietwat gelukkig voor de voeten van Gyrano Kerk, die vanaf een meter of zestien de bal in de verre hoek jaagt: 1-2. Die voorsprong komt in de laatste paar minuten van de wedstrijd nog wel onder druk te staan, maar houdt mede dankzij puike parades van Verhoeven stand.

Jong ADO Den Haag - Jong FC Utrecht 1-2 (1-0)
24. Sergio Calor 1-0
54. Nassir El Aissati 1-1
74. Gyrano Kerk 1-2

Toeschouwers: 250.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Jong ADO Den Haag:
Robert Zwinkels; Bahadir Bulut, Danny Groos, Timothy Derijck (46. Derrin Wijdenbosch), Richelo Fecunda; Mitchell Weissenberg, Hector Hevel, Papito Merencia; Mitchel de Vlugt, Dennis van der Heijden (60. Nabil Hadui), Sergio Calor (80. Nikki Baggerman).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Timo Letschert, Myenty Abena (46. Yemaro Hoogdorp), Darren Rosheuvel, Jeff Hardeveld; Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati (72. Remco van Wingerden), Erwin de Groot; Gyrano Kerk, Cedric Badjeck, Nacer Barazite (60. Hamza Boukhari).

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres