FC Utrecht O17 won woensdagavond de inhaalwedstrijd bij Willem II/RKC B1. Het doelpunt van Quinten Lacrum in de eerste helft bleek achteraf de winnende goal te zijn. Door de 0-1 zege neemt FC Utrecht verder afstand van de twee laagst geklasseerde ploegen. FC Utrecht onder 17 heeft de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Willem II/RKC gewonnen. Onder zeer koude omstandigheden boekte het elftal van trainer Ab Plugboer een 0-1 overwinning. Na 32 minuten scoorde Quinten Lacrum op aangeven van Sofyan Amrabat de winnende treffer. FC Utrecht speelde de gehele wedstrijd gedisciplineerd met de linies kort op elkaar. Willem II/RKC had geen antwoord op de speelwijze van Utrecht en schiep zich de gehele wedstrijd nauwelijks een kans. Utrecht kreeg echter in de omschakeling heel wat kansen en had de wedstrijd al veel eerder op slot kunnen gooien. Zo was er na een kwartier spelen een uitgelezen mogelijkheid voor spits Nick Hak, zijn lob verdween echter over het doel.

Na rust had Anthony Berenstein meerdere malen de 0-2 op de schoen en ook rechtsback Jardel Drenthe kwam alleen oog in oog met de Tilburgse keeper. Gelukkig gaf men verdedigend niets weg en kon de voorsprong over de streep worden getrokken. Een opsteker voor FC Utrecht dat hiermee wat meer afstand kon nemen van de degradatieplaatsen. In de komende wedstrijden, waarin Sparta en ADO den Haag achtereen volgens naar Zoudenbalch komen, kan Utrecht met deze instelling de weg omhoog verder continueren.

"32 0-1 Quinten Lacrum (assist Sofyan Amrabat)