Bekerwedstrijden, je kunt ze altijd wel uittekenen. Een tegenstander, die een klasse lager uitkomt, spelers heeft die een Utrecht verleden hebben en dus tot op het bot gemotiveerd zijn. Je kunt eigenlijk alleen maar verliezen, want als je wint is dat normaal. FC Utrecht O17 had er dit weekeinde mee te maken.

Almere City FC O17 ging met de winst aan de haal en Utrecht is uitgebekerd. De toeschouwers op Zoudenbalch hebben FC Utrecht O17 zowat de gehele wedstrijd zien aanvallen, een veeltal aan 100% kansen zien creëren, maar scoren deed het slechts één keer en toen was het leed eigenlijk al geschied. Almere City FC O17 profiteerde optimaal van de mogelijkheden die het kreeg, scoorde drie keer en won terecht, simpel en alleen omdat je de wedstrijd wint als je meer doelpunten scoort dan je tegenstander.

Al na 10 minuten kwam FC Utrecht O17 op achterstand, de Almeerse rechtsbuiten mocht voorzetten en de linksbuiten kon ongehinderd binnenkoppen (0-1). FC Utrecht O17 viel daarna met man en macht aan, maar was veel te slordig in de afwerking. Achterin was FC Utrecht O17 de rest van die eerste helft wel bij de les, zodat Almere verder geen kans werd gegund.

Ook na rust een oppermachtig FC Utrecht O17, maar ook nu was de eerste Almeerse kans weer raak. En ook nu stond de Utrechtse verdediging niet goed, keeper Jaap de Greef kon in eerste instantie nog redden maar was op de kopbal die uit de rebound volgde kansloos (0-2). Pas 5 minuten voor tijd kwam FC Utrecht O17 tot scoren, invaller Stijn Meijer scoorde op fraaie wijze na een vrije trap van de eveneens ingevallen Rashaen de Windt (1-2). FC Utrecht O17 mocht toen nog hopen, speelde al een tijdje met vier aanvallers, maar Almere City FC O17 profiteerde daarvan in de extra tijd door de beslissende 1-3 te scoren.

Trainer/coach Ruud Heus van FC Utrecht O17 had gemengde gevoelens: “We hebben weer een aantal andere jongens de kans gegeven, hebben weer hard gewerkt en ook veel kansen gecreëerd. Maar we zijn veel te onrustig in de afwerking en maken daarin vaak verkeerde keuzes. Achterin maken we nog te veel fouten en geven ook nu weer gemakkelijk doelpunten weg. De beker is in ieder geval voorbij, we gaan ons nu richten op de competitie en plaatsing bij de eerste acht, daarvoor wacht zaterdag aanstaande al een belangrijke wedstrijd tegen ADO. We hebben kwaliteit voldoende om een goed resultaat te halen.”

FC Utrecht O17 - Almere City FC O17 1-4 (0-1)
“10  0-1 Almere City
“45  0-2 Almere City
“75  1-2 Stijn Meijer
“80+2 1-3 Almere City