Een basisplaats was er gisteren (dinsdag) weggelegd voor aanvaller Dereck Darkwa van FC Utrecht O15 in Oranje Onder 15. De ploeg van bondscoach Peter van Dort speelde in Turkije gelijk tegen Servië Onder 15 (1-1).

Darkwa en diens ploegmakkers zagen hun Servische leeftijdsgenoten via Armin Derlek de leiding nemen halverwege de eerste helft (0-1), maar maakten twee minuten later al de gelijkmaker. Die werd door verdediger Jurgen Ekkelenkamp gescoord: 1-1. Bij die score zou het vervolgens ook blijven in Antalya, waar Darkwa halverwege de tweede helft door Vitesse-talent Thomas Buitink werd vervangen.

Het duel met Servië Onder 15 maakt deel uit van een vierlandentoernooi, waar Oranje Onder 15 in Turkije deelneemt. Er volgen de komende dagen voor Darkwa en zijn teamgenoten nog wedstrijden tegen Oostenrijk Onder 15 (donderdag) en Turkije Onder 15, dat op zaterdag de tegenstander van de Nederlandse talenten is.