FC Utrecht gaat vandaag in Mijdrecht op bezoek bij SV Argon om daar een oefenwedstrijd tegen de B1 te spelen. Aan Argonzijde treden onder andere de voormalige FC Utrecht-spelers Bas Boelhouwer en Hicham Lechkar aan.

Met weinig spectaculair voetbal verstrijkt het eerste half uur. FC Utrecht is duidelijk de voetbaltechnisch bovenliggende partij maar weet het rendement daarvan vooralsnog niet in doelpunten tot uitdrukking te brengen. De eerste echt kans van de wedstrijd, pas in de 36e minuut, is zelfs voor Argon. Maar de van een langdurige blessure herstelde FC Utrecht-keeper weet die kans met een schitterende redding om zeep te helpen. FC Utrecht doet er dan onmiddellijk een schepje bovenop en dan moet de Argon-keeper in de 38e minuut alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Zo breekt de rust met de brilstand 0-0 aan.

Van die rust maakt de FC Utrecht-trainer Sjors Ultee gebruik om in één keer vijf wisselspelers inte brengen. Het wisselende spelbeeld van de eerste helft is echter niet aan verandering onderhevig.
FC Utrecht krijgt al in de 43e minuut een grote kans een doelpunt te maken maar de pegel van de FC Utrecht-aanvaller gaat net over. Aan de andere kant toont de in de rust ingevallen FC Utrecht-goalie dat ook hij er zin in heeft. In de 50eminuut weet hij een grote Argon-kans ongedaan te maken. Het spel golft vervolgens op en neer, Argon gooit het over de krachtboeg en hanteert delange bal terwijl FC Utrecht blijft proberen om voetballend het heft inhanden te houden, en hoewel er aan beidekanten kansen, zoals een kopbal van FC Utrecht op de paal van het Argondoel, ontstaan blijven doelpunten nog steeds uit. In de 63e minuut komt FC Utrecht dan eindelijk op de verdiende 0-1 voorsprong. Uit een aanvankelijk afgeslagen aanval wordt de rebound goed ingeschoten.

Dat is ook meteen de eindstand in deze nuttige maar niet altijd verheffende oefenwedstrijd.
Volgende week, in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop uit tegen WillemII/RKC O16, begint weer het meer serieuze werk.