Marokko onder 17 jaar is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken op het wereldkampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Met FC Utrecht O19-middenvelder Sofyan Amrabat in de basisformatie verloor Marokko, in de achtste finale, met 1-2 van de leeftijdsgenoten van Ivoorkust.Al vroeg in de wedstrijd kwam Marokko op een 0-1 achterstand. In de derde minuut hield Saoud van Marokko zijn directe tegenstander vast binnen het strafschopgebied. Dit leverde een penalty op voor Ivoorkust die feilloos werd binnengeschoten door Kessie. In het verloop van de eerste helft bleef Ivoorkust de bovenliggende partij, echter wist het de score niet verder uit te breiden. Amrabat ontving in de 34ste minuut een gele kaart van de scheidsrechter.

Een kwartier na rust kwam Marokko tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Bnou Marzouk zette met een goede schijnbeweging de Ivoriaanse defensie op het verkeerde been en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Marokko kon de score niet lang vasthouden, want amper een kwartier later stond de 1-2 alweer op het scorebord. De Ivoriaanse middenvelder Ahissan strafte defensief geklungel aan de kant van Marokko genadeloos af. Een echt slotoffensief bleef uit van Marokkaanse kant en zo kwam een eind aan het WK-avontuur van Marokko onder 17 jaar en in het bijzonder Sofyan Amrabat.