Alflen: 'Nederlaag aan onszelf te wijten'

7 december 2014

Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht baalt van verliesbeurt, en de manier waarop die ontstaat.

FC Utrecht trok vanmiddag (zondag) aan het kortste eind tegen Heracles Almelo. De ploeg uit Overijssel won in Stadion Galgenwaard met 2-4 en maakte na de rust het verschil. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee.

“We wisten dat we een Heracles Almelo zouden ontvangen dat vol vertrouwen was. Die ploeg won vier van de laatste zes wedstrijden, was dus in goeden doen”, begon trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht zijn nabeschouwing in de persruimte van Stadion Galgenwaard. “In de eerste helft waren we heer en meester. Dan is het, na 45 minuten, eigenlijk wonderbaarlijk dat er een 1-1 stand op het scorebord staat.”

De oefenmeester zag zijn ploeg na de pauze wegzakken in het moeras dat Heracles Almelo heet. FC Utrecht beet zich stuk op de effectieve Almeloërs. “Het was volledig mis na de rust”, zei Alflen. “Als je de bal amper naar dezelfde kleur speelt, weet je dat je counters om je oren krijgt. Dan kun je in de Eredivisie van iedereen verliezen.”

“Hij was niet gelukkig, deze nederlaag”, ging de Utrechtse oefenmeester verder. “Maar we hebben ‘m wel volledig aan onszelf te wijten.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres