Alflen: 'Goede wedstrijd gespeeld'

14 december 2014

Trainer/coach Robby Alflen tevreden over spel, maar niet blij met uitslag van wedstrijd tegen Ajax.

FC Utrecht ontving vanuit allerlei hoeken complimenten na afloop van het uitduel met Ajax. Dat ging met 3-1 verloren, maar de Utrechters speelden met branie en kregen veel kansen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met trainer/coach Robby Alflen.

“We gingen naar Amsterdam toe met de wetenschap dat we het middenveld van Ajax goed gebonden moesten houden. Als die eenmaal aan het voetballen en rouleren gaan, dan kom je namelijk snel in de problemen”, begon trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht zijn persbabbel in de mediazaal in de Amsterdam ArenA.

De oefenmeester van de Utrechters zag zijn ploeg goed beginnen aan de wedstrijd. “We stonden goed en konden een aantal keer ontsnappen via uitbraken van Kristoffer Peterson”, zei Alflen. “En toch sta je dan na twintig minuten ineens met 2-0 achter. Nadat we de 2-1 maakten, gingen we weer volop meedoen en voetballen. We speelden al met al een heel goede wedstrijd. Ik ben alles behalve ontevreden over het spel dat we hebben laten zien.” 

Maar toch, de bittere, zure smaak van de 3-1 nederlaag is er lastig mee weg te spoelen. “In de laatste fase, bij het afmaken van de kansen, vond ik dat het bij ons af en toe was alsof het absolute besef dat er hier iets te halen viel, ontbrak.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres