Alflen: 'Dat gaat leven, ook in de groep'

12 december 2014

Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht laat zijn licht schijnen over de wedstrijd van aanstaande zondag.

Over twee dagen treedt FC Utrecht aan tegen Ajax. Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht blikt alvast vooruit op het treffen met de Amsterdammers, dat zondag om 12.30 uur begint.

“Voor onze supporters zijn de duels met Ajax de Wedstrijden van het Jaar. Dus dat gaat leven, ook in de spelersgroep”, vertelt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. “Maar voor mij is Ajax-uit niet anders dan de andere 33 competitiewedstrijden. Je wilt gewoon heel erg graag winnen. Met dat idee werk je naar alle wedstrijden toe, ook naar deze. Tegen wie je ook speelt: je moet je eigen ding blijven doen.”

Zuur, maar ook een houvast
Door Heracles Almelo werd FC Utrecht afgelopen weekend op eigen veld met 2-4 verslagen. “Erg zuur, zeker ook omdat we de beste eerste helft van dit seizoen speelden. Halverwege hadden we al met 3-1 of 4-1 aan de leiding moeten gaan. Dat we die wedstrijd verloren, was ook daarom erg teleurstellend. Maar met name hetgeen we in de eerste helft lieten zien, moet ons houvast geven.”

Energie
Ajax-uit. Een duel dat lééft in Utrecht. Een duel met één van de beste ploegen van Nederland, bovendien. “Een topploeg, die steeds beter begint te draaien”, weet Alflen. “Ze vinden steeds vaker en gemakkelijker de voetballende oplossingen. Dat lieten ze ook weer in Europees verband zien, deze week. Of ze vermoeid zijn, door zo’n midweeks duel? Ach, als je met 5-0 van Willem II wint op zondag en op woensdag met 4-0 APOEL Nicosia verslaat, dan ben je niet vermoeid, hoor. Daar krijg je juist energie van.”

Hartverwarmend
Maar ach, klinkt het her en der, FC Utrecht heeft Edouard Duplan. De speler in de Eredivisie die de meeste goals tegen Ajax maakte. “Een mooie statistiek”, zegt Alflen met een glimlach. “Maar of het nu tegen Ajax is of tegen een andere ploeg: het is altijd fijn om Edu erbij te hebben. Een hartverwarmende speler.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres