Alflen: 'Blij met de punten, niet met het spel'

19 oktober 2014

Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht houdt gemengde gevoelens over aan overwinning.

FC Utrecht rekende vanmiddag (zondag) in het Riwal Hoogwerkers Stadion af met FC Dordrecht. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen won in Dordrecht met 1-3, maar tot een heel brede glimlach op het gelaat van de oefenmeester leidde dat niet.

“Ik heb heel lang gedacht dat we vandaag twee ploegen zouden zien die van huis uit volle bak druk vooruit zouden geven”, begon Alflen zijn nababbel in de persruimte van FC Dordrecht. “Maar dat bleek iets anders in elkaar te steken. FC Dordrecht speelde wat voorzichtiger.”

Anders dan verwacht of niet: FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd, zo vond Alflen, die zijn team na negen minuten met 0-1 aan de leiding zag gaan. “Op dat moment had de 0-1 al de 0-2 kunnen zijn”, zei de oefenmeester. “Daar kregen we de kansen voor. Gedurende de wedstrijd lieten we de tegenstander steeds meer het initiatief. Dordrecht nam het heft in handen.”

“De tweede helft was voor ons een helft van heel hard werken en heel weinig goed voetbal. We hebben de voorbije weken een paar keer met goed spel wedstrijden verloren. Vandaag was dat absoluut andersom. Ik ben heel blij met de punten, maar niet met het door ons vertoonde spel”, besloot Alflen.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres